Englannin Valioliiga päätti itsekkäästi jatkaa toimintaansa normaalisti, huolimatta lähes koko muun Euroopan sarjojen kovistakin reaktioista koronaviruksen leviämiseen. Aiheesta tiedotettiin torstai-iltana Suomen aikaa.

Kului kuitenkin vain minuutteja päätöksen julkistamisesta, ennen kuin ensin Manchester Cityn Benjamin Mendyn, sitten Arsenal-valmentaja Mikel Artetan kerrottiin saaneen virustartunnan. Ainakin Arsenalin kohdalla tämä tarkoittaa koko edustujoukkueen omaehtoista karanteenia, ja otteluiden siirtoja. Seuran kaksi suurinta harjoituskeskusta on varotoimenpiteenä suljettu kokonaan.

Jo aiemmin torstaina kerrottiin, että Leicesterin edustusjoukkueessa useampi henkilö on joko saanut tartunnan, tai heidän epäillään saaneen sen.

Kun Suomessa siirryttiin jo perjantain puolelle, tiedotti Valioliiga, että se pitää aamulla kriisikokouksen aiheen tiimoilta.