Veikkausliigan kausi siirtyy peräti kaksi kuukautta koronaviruksen takia

© Kuva: Juha Tamminen
Jatkuuko Freiburgin alamäki perjantaina? Lue ennakko & lunasta talletusbonus!

Veikkausliiga tiedotti perjantaina, että kauden alku viivästyy koronaviruksen takia kesäkuulle. Alunperin Veikkausliigan kausi piti käynnistyä 11. huhtikuuta.

Veikkausliigan hallitus kokousti tänään, perjantaina, ja tuli lopulta siihen päätökseen, että kauden alkua siirretään kesäkuulle. Torstaina Suomen hallitus linjasi, että koronaviruksen leviämisen rajoittamiseksi kaikki yli 500 hengen yleisötilaisuudet perutaan toukokuun loppuun saakka.

Kausi alkaa, kun koronaviruksen estotoimenpiteet eivät enää ole voimassa. Tiedotteen mukaan kausi pelataan tiiviillä aikataululla, ja tarkemmasta loppukauden otteluaikataulusta keskustellaan Palloliiton kanssa, jotta myös karsinnat voidaan ottaa huomioon.

Alla suora lainaus Veikkausliigan tiedotteesta otteluohjelmaan liittyen:

Euroopan jalkapalloliitto UEFA keskustelee ensi viikolla siitä, miten vuoden 2020 kansainvälinen jalkapallotoiminta järjestetään poikkeustilanteessa. Kun UEFA:n yleiset linjaukset ovat tiedossa, Veikkausliigalle voidaan rakentaa uusi otteluohjelma, jossa kaikki aikatauluihin tulleet muutokset on huomioitu. Mikäli se on mahdollista kaikkien tuolloin tiedossa olevien reunaehtojen puitteissa, ohjelma toteutetaan noudattaen kaudella 2019 käyttöön otettua uutta sarjajärjestelmää. Ottelujen kokonaismäärä tulee pysymään samalla tasolla.

Myös naisten Kansallisen liigan kauden alku siirtyy Palloliiton mukaan ”myöhemmälle keväälle”. Kansallisen liigan piti alkaa 28. maaliskuuta. Kauden aloituksen tarkempi päivä tiedotetaan sen varmistuttua. Naisten Suomen Cupin välierät siirtyvät elokuulle.

Jatkuuko Freiburgin alamäki perjantaina? Lue ennakko & lunasta talletusbonus!