Viimeisetkin isot arvokisat siirtouhan alla – KOK otti pitkän aikalisän päätöksensä kanssa

© Kuva: Getty Images

EM-kisojen ja Copa Américan siirryttyä vuodella eteenpäin, viimeinen toivo kesällä nähtävästä isosta jalkapalloturnauksesta on levännyt hyvin paljolti kesäolympialaisten varassa.

Nyt tämäkin turnaus näyttäisi siirtyvän koronaviruspandemian takia myöhemmälle ajankohdalle.

Kansainvälinen Olympiakomitea (KOK) harkitsee Tokion kesäolympialaisten siirtämistä, ja on asettanut itselleen neljän viikon mittaisen harkinta-ajan ennen lopullisen päätöksen tekemistä.

KOK:n johtokunta on keskustellut tänään sunnuntaina kesäolympialaisten siirtämisestä useiden urheilijoiden ja olympiatahojen vaatiessa radikaaleja toimenpiteitä koronaviruspandemian takia.

KOK on tiettävästi päättänyt, ettei kisoja aiota perua kokonaan. Todennäköisimpänä ratkaisuna pidetään olympialaisten siirtämistä. KOK tulee kuitenkin pohtimaan vielä ”supistettuja” turnausmuotoja, joiden avulla olympialaiset voitaisiin saada vielä tänä kesänä järjestettyä.

Jos olympialaisia päätetään siirtää, kyseessä on ensimmäinen kerta, kun siirtopäätöksen taustalla on jokin muu kuin sota. Vuosina 1916, 1940 ja 1944 olympialaisia jouduttiin siirtämään maailmansotien takia.

Lähde: BBC