Norjan jalkapalloliitto ehti jo kertoa EM-kisojen siirtymisestä, mutta nyt myös UEFA on vahvistanut turnauksen siirtymisen kesään 2021. EM-kisojen siirto mahdollistaa sen, että eurooppalaiset pääsarjat pystytään pelaamaan mahdollisesti loppuun kesän aikana.

EM-kisat on tarkoitus pelata 11.6.-11.7.2021. Lopputurnaus on tarkoitus pelata samoissa kisakaupungeissa kuin alun perin oli suunnitelmissa.

– Lopputurnauksen siirtäminen on ilman muuta massiivinen asia, mutta muuta vaihtoehtoa ei nyt ole. Tässä tilanteessa siirto vuodella eteenpäin on pienempi paha kuin muut skenaariot, Palloliiton pääsihteeri Marco Casagrande kommentoi Palloliiton nettisivuilla.

UEFA koki tärkeäksi siirtää EM-kisoja vuodella. Tyhjille katsomoille pelaaminen ei tullut kuuloonkaan.

– UEFA:n puheenjohtaja Aleksander Ceferin linjasi kyllä mielestäni täysin oikein, että Euroopan jalkapallon juhlaa ei voida viettää ilman kannattajia ja katsojia. Lopputurnausta ei voida pelata tyhjille katsomoille – sitä riskiä ei haluta ottaa.

Koronaviruksen tilanteesta riippuen, eurooppalaiset sarjat ja europelit on tarkoitus pelata kesällä loppuun. Casagrande myöntää, että talvella pelattavien sarjojen pelaaminen loppuun on iso haaste.

– Näiden sarjojen pelaaminen siirtyy varmasti joka tapauksessa kesän puolelle saakka. Tavoitteena on saada syksy-kevät -sarjat pelattua kesäkuun loppuun mennessä, mikä on kyllä todella haastavaa, Casagrande arvioi.

UEFA:n kokous oli vasta alkusysäys muutoksille. Edessä on vielä useiden turnauksien siirtoja ja runsaasti neuvotteluja eri kattojärjestöjen välillä.

– Kaikkiaan seuraavien kahden vuoden kansainväliseen kalenteriin joudutaan tekemään merkittäviä muutoksia ja näitä UEFA käy läpi vielä tarkemmin FIFA:n ja muiden sidosryhmien kanssa seuraavien päivien aikana. Lisätietoja saamme varmasti lähiaikoina, jotta voimme jatkaa omia suunnitelmiamme.

UEFA

@UEFA
UEFA today announced the postponement of UEFA EURO 2020.

A working group has been set up with the participation of leagues and club representatives to examine calendar solutions that would allow for the completion of the current season...

Full statement: 👇