Norjan jalkapalloliitto: EM-kisojen aikataulu selvillä

© Kuva: Juha Tamminen

Norjan jalkapalloliitto kertoo, että EM-kisat on päätetty siirtää pelattaviksi 11. kesäkuuta – 11. heinäkuuta 2021.

UEFA piti tiistaina iltapäivällä videokonferenssin, johon osallistui Euroopan eri maiden jalkapalloliittojen johtajat. Päätös oli selvä: EM-lopputurnaus siirtyy kesälle 2021. Asiasta twiittasi ensimmäisenä Norjan jalkapalloliitto.

Päätöksellä pyritään käytännössä mahdollistamaan eurooppalaisten sarjojen sekä europelien pelaaminen loppuun tämän kesän aikana, mikäli se on vain mahdollista.

Kisojen siirtäminen kesälle 2021 tietysti aiheuttaa jonkin verran dominoefektiä. FIFA:n uusi seurajoukkueiden MM-turnaus piti pelata ensimmäistä kertaa juuri kesällä 2021. Nyt näyttää siltä, että se joutuu väistymään.

2.-6. kesäkuuta 2021 piti myös pelata Nations Leagueta, minkä lisäksi U21-ikäluokan MM-turnaus on kalenterissa 9-26. kesäkuuta 2021. Naisten EM-kisat puolestaan on tarkoitus pelata 7.7.-1.8.2021.

BBC:n tietojen mukaan UEFA yritti pitää tiedon miesten EM-kisojen aikataulumuutoksesta salassa siihen asti, että aikataulusiirto on allekirjoitettu johtoryhmässä. Norjan jalkapalloliittoa salassapito ei kuitenkaan kiinnostanut, vaan vuoto tapahtui käytännössä heti, kun UEFA asiasta kertoi tämän päivän videokonferenssissaan.


QPR – Swansea | ”Ärrät” vetoideana! ⭐️⭐️½