Barcelona-legenda Andrés Iniestan mukaan Japanin koronavirustilanne helpottumassa – ”Ihmiset lähtevät normaalisti ulos”

© Kuva: Getty Images

Andrés Iniesta siirtyi Barcelonasta Japanin pääsarjassa pelaavan Vissel Koben riveihin kesällä 2018.

35-vuotias Iniesta pelasi Barcelonan edustusjoukkueessa 16 vuoden ajan ja voitti seurassa muun muassa yhdeksän kertaa La Ligan ja neljästi Mestarien liigan.

Japani oli yksi ensimmäisistä maista, jotka sulkivat koulunsa ja yleisötapahtumat koronaviruspandemian vuoksi. Iniestan mielestä Japanissa tilanne on rauhoittunut.

– Tämä tilanne on ollut päällä noin kolmen kuukauden ajan ja täällä tunne on se, että koronaviruspandemia on kontrollissamme. Ihmiset lähtevät normaalisti ulos. Koulujen ja yleisötapahtumien sulkeminen heti alusta saakka oli loistava päätös. Se on pienentänyt huomattavasti koronaviruksen vaikutuksia, Iniesta totesi.

Iniesta kertoi myös harjoittelevansa kotoaan käsin. Japanin pääsarjakauden odotetaan jatkuvan toukokuussa koronaviruspandemian seurauksena.

– Kaikilla pelaajilla on omat harjoitusohjelmansa. Sitten teemme fysiikkavalmentajan kanssa videopuhelun välityksellä joitain harjoituksia. Onneksi elämme pienellä saarella ja voimme mennä ulos kävelemään ja juoksemaan. Pidämme itsemme kunnossa. Tämä koronaviruspandemia opettaa uusia asioita.