Faniryhmät uhmaavat itsevaltaista presidenttiä – kehottavat kannattajia jäämään otteluista kotiin

© Kuva: Getty Images

Valko-Venäjä ja valkovenäläinen urheilu ovat olleet viime viikkoina paljon otsikoissa, sillä Valko-Venäjä on tällä hetkellä Euroopan ainoa maa, jossa edelleen pelataan pääsarjajalkapalloa – kaiken lisäksi vielä yleisön läsnäollessa. Muun muassa kansainvälisen pelaajayhdistyksen pääsihteeri pitää tilannetta täysin käsittämättömänä.

Koronaviruspandemia on levinnyt myös Valko-Venäjälle, mutta siinä, missä se on pysäyttänyt jalkapalloilun muualla maailmassa, eivät maan itsevaltainen presidentti Aleksandr Lukashenko tai jalkapalloliiton silmäätekevät ole nähneet syytä huoleen. Lukashenko on nimittänyt koronavirusta ”joukkopsykoosiksi”.

Kun vuodesta 1994 Valko-Venäjää johtanut Lukashenko ei ole ryhtynyt toimiin, ovat pääsarjaseurojen omat faniryhmät reagoimassa koronavirukseen. Fanit eivät voi tehdä päätöstä sarjan keskeyttämisestä, mutta ne ovat kuitenkin kehottaneet kannattajia jäämään koronapandemian ajaksi kotiin.

– Päätös siitä, ettemme voi tukea joukkuetta enää, on meille tietysti erittäin raskas. Ihmisten terveys on kuitenkin tärkeintä, Neman Grodnon kannattajaryhmä kirjoitti keskiviikkona Instagramissa.

Samoilla linjoilla on myös Pyry Soirin entisen seuran, Shakhtjor Soligorskin faniryhmä. Sekään ei suosittele otteluihin menemistä kannattajilleen. Shakhtjorin kannattajat vetosivat samalla myös muiden urheilulajien seuraajiin.

– Älkää menkö stadioneille ja ottako tarpeettoman suuria riskejä. Harkitkaa tarkaan, onko vapaapäivänne lastenne tai vanhempienne terveyden riskeeraamisen arvoista, Soligorskista kirjoitettiin.

Vaikka seuroilta ei tiettävästi olekaan boikotti- tai lakkopuheita kuulunut, kehotti Shahktjor Soligorsk virallisesti eläkeläisiä, lapsia ja sairaita ihmisiä pysymään poissa ensi lauantain sarjaottelusta.

– Yrittäkää jättää katsomassa ainakin yhden paikan verran väliä seuraavaan katsojaan. Seuramme toivoo, ettei kukaan teistä tai läheisistänne sairastu tähän tautiin.

Fanien boikottivetoomuksista kirjoittaneen Transfermarktin mukaan Valko-Venäjällä on kuollut tähän mennessä kaksi ihmistä koronavirukseen.

Aivan yksin Valko-Venäjä ei ole, sillä myös Tadzhikistanissa on määrä käynnistää viikonloppuna uusi sarjakausi. Katsojia otteluihin ei tosin toistaiseksi päästetä. Guardianin mukaan myös Nicaraguan ja Burundin pääsarjoja pelataan edelleen.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.