Kansainvälisen pelaajayhdistyksen pääsihteeri toivoo Valko-Venäjän tulevan järkiinsä: ”Käsittämätöntä”

© Kuva: Juha Tamminen

Kansainvälisen pelaajayhdistyksen, FIFPron, pääsihteerin Jonas Baer-Hoffmannin mielestä on käsittämätöntä, että Valko-Venäjällä pelataan yhä jalkapalloa.

Valko-Venäjä on Euroopan ainoa maa, jossa jalkapalloa pelataan koronavirustilanteesta huolimatta normaalisti. Maan presidentti Aljaksandr Lukašenka on toistaiseksi suhtautunut vähättelevästi koronavirukseen, vaikka hän joutui tällä viikolla myöntämään Valko-Venäjän ensimmäisen koronaviruskuoleman, kun palkittu näyttelijä Viktor Dashkevitsh menehtyi tiistaina 75 vuoden iässä viruksen aiheuttamaan tautiin.

FourFourTwon mukaan Valko-Venäjällä on kaikkiaan todettu 152 koronavirustartuntaa. Siitä huolimatta Valko-Venäjän Valioliigassa pelattiin viime viikonloppuna täysi kierros katsojien kera. FC Minskin ja Dinamo Minskin välistä pääkaupungin paikalliskamppailua oli paikan päällä seuraamassa noin 3000 silmäparia.

– Me vetoamme, että siellä otettaisiin käyttöön samat varotoimenpiteet kuin muuallakin jalkapallossa, kommentoi Baer-Hoffmann.

– Se on suoraan sanottuna käsittämätöntä, miten tämä voi jatkua.

LUE MYÖS:


PÄIVÄN VIHJE: FULHAM – MANCHESTER UNITED

Jääkö ManU telineisiin Lontoon kaatosateessa?