Sky Sports kertoo, että FIFA on esittämässä sääntömuutosta poikkeusoloihin koronaviruspandemian keskeyttämän jalkapallokauden taas jatkuessa. Jos esitys hyväksytään, sallittaisiin loppukauden otteluissa joukkueille viisi pelaajavaihtoa per peli. Otteluissa, joissa tarvittaisiin jatkoaikaa, sallittaisiin jatko-ottelussa mahdollinen kuudes vaihto.

Vastaavan ehdotuksen teki jo jokin aika sitten Espanjan pelaajayhdistys. Ehdotus perustuu siihen, että siten halutaan säästää pelaajia ylenpalttiselta rasitukselta. Jos ja kun pelaamaan taas päästään, on pelaajilla allaan 2-3 täydellinen ottelutauko. Luultavasti pelejä myös pelattaisiin vain muutaman päivän välein koko loppukauden ajan.

– Pelaajien turvallisuus on yksi FIFA:n tärkeimmistä prioriteeteista. Yksi huoli tällä saralla on se, että normaalia korkeampi pelitahti ja pelaajien rasitus voivat lisätä loukkaantumisriskiä, FIFA:n edustaja kommentoi Sky Sportsille.

Otteluiden pelirytmiä ei kuitenkaan haluta häiritä tai pelejä viivästyttää. Siksi viidelle vaihdolle varataan vain kolme tilaisuutta, joten tupla- tai triplavaihtojakin luultavasti nähtäisiin. Näihin kolmeen hetkeen ei lasketa puoliajalla tehtäviä vaihtoja.

Vaikka pelitahti olisikin epäilemättä ruuhkaisin kauden 2019-2020 lopussa, koskisi sääntömuutos myös kautta 2020-2021. Lisäksi viisi vaihtoa sallittaisiin myös kesälle 2021 siirretyissä miesten EM-kisoissa sekä kaikissa vuoden 2021 maaotteluissa.

FIFA:n esityksen hyväksymisestä päättää jalkapallosäännöistä vastaava International Football Association Board (IFAB).