Hollannin Eredivisien PEC Zwolle tiedotti alkuviikosta ensi kauden sopimustilanteestaan. Hollannissa piti päättää kuunvaihteeseen mennessä, aiotaanko ensi kesään päättyviä sopimuksia jatkaa.

Muutama Zwollen pelaaja jäi ilman jatkopahvia, parin kanssa aiotaan neuvotella ja Suomen maajoukkuepelaaja Thomas Lamin kanssa sovittiin jatkosta. Lamin sopimus olisi umpeutunut kesäkuun lopussa, mutta Zwolle päätti lunastaa sopimuksen optiovuoden. Näin 26-vuotiaan Lamin kontrahti Zwollen kanssa ulottuu nyt kesään 2021 – eli ”uuteen” EM-kesään asti.

188-senttinen Lam oli alkukauden sivussa kentiltä jalkapöydän murtuman vuoksi, mutta palasi peleihin marraskuun alussa. Sen jälkeen hän on ollut Zwollen avauksen topparina lähes kaikissa kauden peleissä, kerran jopa kapteenina. Kaikkiaan Lam on pelannut Eredivisiessä jo 165 ottelua.

[readmore from=Lam-Thomas]

Thomas Lam on pelannut Suomen A-maajoukkueessa 22 ottelua. EM-karsintaprojektikin oli jalkavamman vuoksi torso, mutta vaihtopenkillä Lam istui usein. Ainoat minuutit – 31 kappaletta – hän pelasi päätöskierroksen merkityksettömässä Kreikka-ottelussa.

Vielä on epäselvää se, pystytäänkö Eredivisien kautta pelaamaan loppuun. Zwolle oli 18 joukkueen sarjassa sijalla 15, kun kausi keskeytettiin koronaviruspandemian vuoksi. Karsijan paikalla oleva Fortuna Sittard oli sen takana vain huonomman maalieron vuoksi, mutta lähimpään suoraan putoajaan (ADO Den Haag) oli etäisyyttä jopa seitsemän pistettä.