Italia keventää koronarajoituksia – aikaikkuna Serie A:n paluulle selvillä

© Kuva: Getty Images
Atalanta antaa kyytiä heikolle Brescialle! käytä hyväksesi vetoidea ja talletusbonus!

COVID-19 on vaatinut kahden kuukauden ja yhden viikon aikana Italiassa yli 26 000 ihmisen hengen. Maassa on vallinnut ulkonaliikkumiskielto maaliskuun 10. päivästä lähtien, mutta hiljalleen Italiassakin varaudutaan koronarajoitusten lieventämiseen, ja myöhemmin kokonaan poistamiseen.

Italian pääministeri Giuseppe Conte piti sunnuntai-iltana pitkän lehdistötilaisuuden, jossa vihreää valoa aikeille jatkaa kautta sai myös jalkapallon pääsarja Serie A. Italia aikoo siirtyä ”vaiheeseen 2” maanantaina 4. toukokuuta. Se merkitsee sitä, että tuolloin Italiassa voidaan aloittaa pienryhmäharjoittelu, turvaetäisyyksiä noudattaen. Minimiväli toiseen pelaajaan olisi syöttöharjoituksissa metri, ja juostessa kaksi metriä.

Pienryhmäharjoitteluun pitäisi tyytyä kahden viikon ajan, ja varsinaiset joukkueharjoitukset voivat näillä näkymin alkaa 18. toukokuuta. Tuosta päivämäärästä lähtien voitaisiin valmistautua määrätietoisesti Serie A -kauden jatkamiseen.

18. toukokuuta Italiassa avattaisiin suunnitelman mukaan myös museot, kirjastot ja taidegalleriat. Ravintoloista voisi myös hakea noutoruokaa eikä ainoastaan turvautua kotiinkuljetuksiin.

Jos kaikki sujuu hyvin, 2. kesäkuuta voitaisiin avata myös lähikontakteihin perustuvat palvelut. Tällaisia ovat esimerkiksi kauneussalongit, parturiliikkeet ja hierontapalvelut. 2. kesäkuuta olisi myös ensimmäinen mahdollinen päivä pelata jalkapalloa – joskin luonnollisesti ilman katsojia.

Näin ollen Serie A:n seuraava sarjakierros voitaisiin pelata haarukassa 2.-10. kesäkuuta. Joukkueille jäisi näin kahdesta kolmeen viikkoa aikaa valmistautua kauden jatkumiseen joukkueharjoitusten avulla.

Jos aikataulu pitää, voitaisiin Serie A saada päätökseen heinäkuun jälkipuoliskolla. Näin elokuu voitaisiin omistaa yleiseurooppalaisten suunnitelmien mukaisesti kokonaan Mestarien liigan ja Eurooppa-liigan loppuun pelaamiselle.

Jotta toive sarjan pelaamisesta loppuun voisi toteutua, aiotaan varomääräyksiä noudattaa tiukasti. Pelaajia testataan jo nyt päivittäin koronavirustartuntojen varalta, ja ennen kauden jatkamista heidät aiotaan pitää muutaman viikon ajan harjoitusleireillä ulkopuolisilta tulevien tartuntojen välttämiseksi.

Lähde: Football-Italia


Real Madrid – Villarrealia | JÄTTIKERROIN 50.00 REAL MADRIDILLE

1. Avaa pelitili NordicBetille.
2. Talleta – saat talletuksesi tuplana 100€ asti.
3. Nappaa jättikerroin 50.00 Real Madridin voitolle ja lyö veto!

Atalanta antaa kyytiä heikolle Brescialle! käytä hyväksesi vetoidea ja talletusbonus!