Italialaislegenda vietti uransa viimeiset kuukaudet Argentiinassa: ”En osaa sanoin kuvailla, mitä koin siellä”

© Kuva: Getty Images

Italian paidassa vuoden 2006 maailmanmestaruuden voittanut keskikenttäpelaaja Daniele De Rossi vaikutti pitkään yhden seuran mieheltä. De Rossi edusti synnyinkaupunkinsa Rooman suurseuraa AS Romaa yhtäjaksoisesti lähes 20 vuotta, mutta Giallorossi ilmoitti viime kauden loppupuolella, ettei se tarjoa hänelle enää uutta sopimusta.

De Rossi oli ilmoittanut jo Romaa edustaessaan, että hän on koko ikänsä ihaillut argentiinalaista Boca Juniorsia ja sen kannattajakulttuuria. Hän sai lopulta viime vuoden heinäkuussa unelmasiirtonsa, jota oli avittamassa Bocan silloinen urheilutoimenjohtaja ja hänen entinen joukkuekaverinsa Nicolás Burdisso.

Boca Juniors solmi De Rossin kanssa vuoden sopimuksen. Italialaisikoni debytoi Bocassa elokuussa ja onnistui heti maalinteossa, mutta hän pelasi lopulta Argentiinassa vain seitsemän ottelua ja lopetti uransa viime tammikuussa perhesyihin vedoten.

De Rossi nautti ajastaan Argentiinassa suuresti, vaikka hän vietti lopulta Etelä-Amerikassa vain puoli vuotta.

Daniele De Rossi pelasi AS Romassa 616 ottelua. Kuva: Getty Images

– En osaa sanoin kuvailla, mitä koin niiden kuuden kuukauden aikana Argentiinassa, kertoi De Rossi Sky Sport Italialle.

– Se on ainutlaatuinen paikka, hyvin samantyyppinen kuin Italia, enemmän kuin ehkä ajattelemme. Varsinkin siksi, että puolet heidän väestöstään omaa italialaisia sukujuuria. He elävät intohimolla mukana kaikessa, ruoasta musiikkiin ja jalkapalloon.

– Heidän pääsarjansa taktiikoista ja tasosta voi väitellä, mutta kuuden kuukauden aikana en ikinä nähnyt kenenkään luovuttavan tai ettei joku olisi antanut itsestään 200 prosenttia.

De Rossi ihastui varsinkin Bocan kotistadioniin La Bomboneraan.

– Hienointa siellä oli katsoa ylös katsomoon. Heillä oli sellaista intohimoa, jonka me olemme kadottaneet Italiassa.

– Bombonera on hämmästyttävin stadion koko maailmassa. Toivon, että kaikki jalkapallon ystävät pääsevät joskus Bocan peliin. Tunnen olevani etuoikeutettu, kun sain pelata siellä, vaikkei se kestänytkään pitkään.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.