Kaikki bundesliigapelaajat koronavirustesteihin – ajatus tyhjistä katsomoista Joel Pohjanpalolle vieras

© Kuva: Getty Images

Vielä vappuaattona odotetaan Saksasta mahdollisesti päätöksiä siitä, päästäänkö jo lähiviikkojen aikana Bundesliigassa taas tositoimiin. Jos poliitikot näyttävät Bundesliigalle vihreää valoa, jatkuisi sarja aikaisintaan 9. toukokuuta, mutta luonnollisesti tyhjille katsomoille.

Merkittävä askel otettiin jo, kun Saksan kahta ylintä sarjatasoa hallinnoiva DFL vahvisti, että torstaista lähtien kaikki Bundesliigan ja 2. Bundesliigan pelaajat otetaan koronavirustesteihin. Ennen kuin täysipainoisiin joukkueharjoituksiin voidaan päästä – toiveiden mukaisesti jo ensi maanantaina – aiotaan kaikille pelaajille ja taustahenkilöille suorittaa kaksi koronavirustestiä. Asiasta kertovat Kicker ja Sport Bild.

DFL:n tavoitteena on, että Bundesliiga ja 2. Bundesliiga voitaisiin pelata loppuun kesäkuun loppuun mennessä. On kuitenkin hyvin mahdollista, että koronaviruspandemian kausi jatkuisi aina heinäkuulle saakka. UEFA antaa sarjoille aikaa elokuun ensimmäiseen viikonloppuun asti.

Mikäli kausi 2019-2020 venyy heinäkuun puolelle, on suomalaishyökkääjä Joel Pohjanpalo mielenkiintoisessa tilanteessa. Pohjanpalo pelaa tällä hetkellä Bayer Leverkusenista lainalla Kakkosbundesliigan Hamburger SV:ssä, ja lainasopimus umpeutuu 30. kesäkuuta.

– Olen varma, että löydämme ratkaisun, jos kautta jatketaan mahdollisesti sopimuskauteni yli. Ensin pitää kuitenkin selvittää, jatkuuko kausi ja milloin seuraava kausi alkaa, 25-vuotias Pohjanpalo sanoi Hamburger Morgenpostin haastattelussa.

Super-sub myös HSV:ssä

Huuhkajien hyökkääjä siirtyi HSV:hen tammikuun siirtoikkunassa, ja aloitti seurassa räväkästi. Hän pelasi viidessä ottelussa vain 160 minuuttia, mutta teki siinä ajassa kaksi tärkeää maalia. Pohjanpalon maine vahvana super-subina vain kasvoi entisestään.

Seitsemään viikkoon ei Pohjanpalokaan ole kuitenkaan voinut jalkapalloa pelata. Ikävä futiksen pariin alkaa olla kova.

– Kaipaan joukkueharjoituksia ja ennen kaikkea pelinomaista treeniä. Tämänhetkistä pienryhmäharjoitteluamme ei voi verrata siihen.

– Uskon kuitenkin, että kaikki jalkapalloilijat ovat iloisia, että saamme sentään treenata edes pienryhmissä. Tietysti on epätavallista harjoitella vain teknisiä ja taktisia juttuja, mutta nyt voimme keskittyä niihin. Toivomme silti totta kai, että joukkueharjoituksetkin alkaisivat pian.

Pohjanpalonkin on pitänyt luopua koronakriisin aikana ystävien tapaamisesta ja kahvilassa tai ravintolassa käymisestä. Keittiössä hän sen sijaan viettää huolella aikaa.

– Laitan tällä hetkellä todella paljon ruokaa. Kokkaan muutenkin mielelläni, sillä se on intohimoni. Nyt vain on paljon enemmän aikaa laittaa kotona ruokaa. Olen kehittynyt siinä jo paljon, naisystävänsä kanssa Hampurissa eristäytymisaikaa viettävä Pohjanpalo naurahtaa.

Ensi kaudella Leverkusen vai HSV?

Se, että katsojat eivät Saksassa luultavasti ennen syksyä stadioneille pääse, tuntuu suomalaisesta vieraalta ajatukselta.

– En tiedä, miltä tuntuu pelata ilman faneja. En ole kokenut sitä koskaan ennen urallani, ja sitä on vaikea kuvitella.

– Jos kausi jatkuu ilman faneja, on se tietysti meille kentällä erilaista. Tunnetta puuttuu paljon. Varsinkin täällä Hampurissa, jossa meillä on mielettömät fanit. Se (tyhjät katsomot) olisi meille menetys ja kummallista, mutta meidän täytyy tietysti sopeutua siihen.

Pohjanpalo antaa haastattelussa ymmärtää, että hän voisi hyvin kuvitella jatkavansa pelejä HSV:ssä myös ensi kaudella. Päätösten tekeminen on toki liian aikaista, eikä muutenkaan yksin kärkimiehen käsissä.

– Sain täällä kahden maalini myötä hyvän alun ja viihdyn täällä hyvin. Pidän seurasta, faneista ja kaupungista.

– Valitettavasti pystyin pelaamaan sarjan keskeytyksen takia vasta viisi peliä HSV:ssä. Siksi toivon, että pääsemme pian taas pelaamaan.

– Minulla on toki Leverkusenin kanssa vuoteen 2022 voimassa oleva sopimus. Kun kausi taas jatkuu, keskustelemme yhdessä jatkosta. Tällä hetkellä täytyy vain odottaa, Pohjanpalo toteaa.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.