Serie A:n kärkiseuroihin lukeutuva ja tällä hetkellä sarjassa kolmantena olevan Internazionalen kärkimies Romelu Lukaku uskoo, että lähes koko joukkue sairasti koronaviruksen tammikuussa. Belgialainen kertoi medialle, että miltei jokainen pelaaja oli yhtä aikaa sairaana.

Tarkemmin Lukaku ei määritellyt joukkueen sisäisen epidemian ajankohtaa, mutta joukkosairastuminen ajoittui kuitenkin aikaan ennen kuin COVID-19 alkoi kylvää Italiassa tosissaan tuhojaan.

– Meillä oli joulukuussa viikko vapaata. Kun palasimme taas yhteen, joukkueen 25 pelaajasta 23 oli kipeänä. Se ei ole vitsi, Lukaku totesi Sportin mukaan.

– Kun pelasimme kotona Cagliaria vastaan (26. tammikuuta), Milan Skriniarin piti poistua kentältä, koska hän melkein pyörtyi. Melkein kaikilla oli yskää ja kuumetta.

– Minuunkin se vaikutti. Minulla ei ollut ollut kuumetta vuosiin, mutta sen pelin jälkeen menin suoraan vuoteeseen.

Lukaku myöntää, että nyt on mahdotonta tietää, kärsikö koko Inter tuolloin koronaviruksesta. Häntä virus silti huolestuttaa paljon, myös oman äitinsä riskiryhmään kuulumisen takia.

[readmore from=Koronavirus]

– Äidilläni on diabetes. Se on suurin pelkoni. Soitan hänelle neljän tunnin välein kysyäkseni, tarvitseeko hän jotain.

– Kaipaan myös poikaani enemmän. Suunnitelma oli tuoda heidät takaisin Italiaan epidemian ajaksi, koska minulla on kaksi asuntoa, mutta tietenkään nyt ei ole oikea aika heidän paluulleen, Lukaku myöntää.