Tavallisesti tähän aikaan vuodesta pelattaisiin mestaruustaistelun kannalta ratkaisevia kamppailuita Euroopan huippusarjoissa ja ratkottaisiin Mestarien liigan välieräjoukkueita. Koronaviruspandemia pani kuitenkin maailmasta lähes kaiken jalkapalloilun tauolle.

Myöskään Bayer Leverkusen ei ole pelannut otteluakaan yli viiteen viikkoon. Toistaiseksi viimeisessä ottelussaan Leverkusen kaatoi 12.3. Glasgow Rangersin 3-1 Eurooppa-liigan neljännesvälierien ensimmäisessä osaottelussa. Sitten alkoi tauko.

Paussi ei varsinaisesti tullut Leverkusenin kannalta hyvään saumaan, sillä sen kevätvire oli seurahistorian paras. Viimeisistä 14 ottelustaan Werkself voitti 12 ja hävisi vain yhden. Yhdeksän kierrosta ennen Bundesliigan päättymistä Leverkusen oli sarjassa viidentenä, kahden pisteen päässä Mestarien liiga -paikasta.

Nyt Bayer Leverkusen on palannut muiden saksalaisseurojen tavoin harjoituskentälle, mutta harjoittelee 3-4 pelaajan pienryhmissä, etäisyyksiä kunnioittaen ja kontakteja vältellen. Sarjan jatkumisesta ei ole vielä mitään tietoa, mutta Saksassa toivotaan, että Bundesliigaa voitaisiin pelata vielä toukokuun aikana. Koko mahdollinen loppukausi pelataan joka tapauksessa tyhjillä stadioneilla.

Leverkusenin suomalaismaalivahti Lukas Hradecky uskoo vakaasti, että joukkue on valmis ja iskukykyinen, jos pelilupa joskus heltiää.

– Jos joskus taas päästään pelaamaan, niin en usko, että meidän joukkueellamme on vaikeuksia päästä heti kilpailurytmiin, Hradecky totesi Bildin haastattelussa.

– Siitä lähtien, kun tulin Leverkuseniin (kesällä 2018), emme ole ikinä pelanneet erityisen hyviä harjoitusotteluita, mutta tosipeleissä pääsimme aina nopeasti vauhtiin. Siksi en ole huolissani.

[readmore from=Hradecky-Lukas]

Pelipaikastaan johtuen poikkeukselliset harjoitusolosuhteet eivät Hradeckya kovin paljon häiritse. Totuttelemista on sen sijaan ollut muissa hygieniamääräyksissä, sillä pelaajat eivät saa käyttää stadionin suihkuja.

– Harjoituksissani ei ole muuttunut juuri mikään. Maalivahdeille tilanne on lähempänä normaalia kuin muille. Työskentelemme useimmiten pienissä ryhmissä, Huuhkaja-vahti kertoo.

– En ole kuitenkaan koskaan käynyt suihkussa kotonani Düsseldorfissa niin usein kuin nyt. Tavallisesti käytän aina stadionin suihkua.