Koronaviruspandemia pysäytti jalkapalloilun Euroopan huippusarjoissa jo toista kuukautta sitten. Pikkuhiljaa sarjaorganisaatiot ja kansalliset lajiliitot valmistautuvat kuitenkin siihen, että sarjoja voitaisiin jossain vaiheessa jatkaa.

Saksan Bundesliigassa toiveet on aseteltu suunnilleen toukokuun loppuun. Liittovaltion johto määritteli kuitenkin yhdessä osavaltioiden kanssa, ettei suuria yleisötapahtumia järjestetä ennen syyskuun alkua. Näin olisi käytännössä varmaa, ettei loppukauden bundesliigapeleissä enää nähtäisi katsojia.

61 A-maaottelua pelannut takavuosien huippumaalivahti Jens Lehmann pitää kuitenkin Saksan viranomaisten määrittelemiä koronarajoituksia ylimitoitettuina. 50-vuotias Lehmann jakoi mietteitään CHECK24-Doppelpass -TV-ohjelmassa.

– Mielestäni poliitikot ja virologit eivät anna meille kovin selkeää kuvaa viruksen toiminnasta ja vaikutuksista. Siihen on osansa myös medialla, Lehmann arvosteli.

Lehmann voitti urallaan kansallisen mestaruuden kolmessa eri sarjassa: Serie A:n AC Milanissa, Bundesliigan Borussia Dortmundissa ja Valioliigan Arsenalissa. Parhaiten hänet muistetaan juuri Arsenalista. Nyt Lehmann nostatti kohua ottamalla kantaa vapauden rajoittamiseen.

– Rajoituksilla puututaan äärimmäisesti vapauksiimme. Ihmettelen sitä, ettei kukaan nouse niitä vastaan, Lehmann sanoi.

– Minä uskon, että teemme virheen, kun jalkapalloilu ja muut talouden osa-alueet pidetään liian pitkään kiinni. Siten menee todella paljon rikki. Jokainen päivä maksaa meille miljardeja.

Koska Lehmannin asiantuntemus on nimenomaan jalkapalloilussa, ihmetteli hän erityisesti sitä, miksi katsomot pitäisi pitää kokonaan suljettuina. Lehmannin mielestä riittäisi, kun katsojamäärää rajoitettaisiin tuntuvasti.

[readmore from=Koronavirus]

– Jos ajatellaan vaikkapa (Bayern Münchenin kotistadionia) Allianz Arenaa, jonne mahtuu 70 000 ihmistä. Miksei sinne voitaisi päästää vaikkapa 20 000 fania? Jos he ovat kymmenen metrin päässä toisistaan, ei mitään vaaraa olisi, Lehmann ehdottaa.

Maalivahtilegendan mielestä muut pulmat, kuten turvallisesti stadionille tulo ja sieltä poistuminen, sekä fanien liikkuminen peleihin ja peleistä pois, eivät ole ylitsepääsemättömiä esteitä. Turvaväleistä huolehtiminen on hänen mielestään järjestelykysymys.

– Jos ei se onnistu jalkapallopeleissä, niin ei se onnistu rautakaupassaan, Lehmann tokaisee.

Lähteet: Focus ja Sport1