Lauantaina piti pelata Veikkausliigassa odotettu Pirkanmaan derby, mutta kuten tiedetään, koronaviruspandemia siirsi sarjan alkua hamaan tulevaisuuteen. Ilves ja Haka kohtaavat silti siitäkin huolimatta toisensa, mutta pelialustana on Tammelan Stadionin sijaan PlayStation (lue lisää). Ilves myy otteluun ”pääsylippuja” viiden euron hintaan, tavoitellen seuran uutta yleisöennätystä.

Hakaa ottelussa edustavat Salomo Ojala ja Jacob Bushue.

– Seurat pyrkivät järjestämään vaikeina aikoina varainhankintaa tavalla tai toisella. Mikko Aaltonen selostaa ottelun ja viiden euron lipuista hyötyvät molemmat seurat, Hakan toimitusjohtaja Olli Huttunen kertoi Radio Sunin haastattelussa.

– Toivotaan, että mahdollisimman moni lunastaisi lipun ja tulisi katsomaan tätä mielenkiintoista virtuaaliottelua.

Ilveksen ja Hakan välinen virtuaaliottelu käynnistyy tulevana lauantaina kello 17.

Rahaa kaipaa jokainen jalkapalloseura koronaviruskriisin aikana kipeästi. Haka on myynyt kriisin aikana useita tukikausikortteja, fanituotteet käyvät kaupaksi ja uusiakin varainhankintakeinoja mietitään. Veikkausliigaan kahdeksan vuoden tauon jälkeen palanneen FC Hakan tilannetta helpotti kuitenkin myös Business Finlandilta saatu 100 000 euron yritystuki.

– Totta kai se (Business Finlandin tuki) on meille tässä tilanteessa elintärkeä tuki. Nyt mietimme, mitä muuta kuin normaalia jalkapallobisnestä voisimme jatkossa tehdä, Huttunen sanoo e-urheilun yhtenä esimerkkinä mainiten.

Huttunen laskeskelee, että normaalitilanteessa Haka olisi pelannut Veikkausliigassa toukokuun loppuun mennessä kuusi kotiottelua. Nyt sarja käynnistyy aikaisintaan kesäkuun alussa, eikä yleisön edessä pelata ainakaan ennen elokuuta. On selvää, että kassaan syntyy katsojien puuttuessa ammottavia aukkoja. Korjaustoimena Haka leikkasi pelaajien ja taustahenkilöiden palkkoja 30 prosenttia.

[readmore from=Veikkausliiga]

– Me halusimme minimoida leikkauksen, sillä ymmärrämme jokaisen tilanteen. Pyrimme selviämään mahdollisimman vähillä vaurioilla. Kaikki kyllä ymmärsivät, että jotain täytyi tehdä, Huttunen kertoo.

Haka on harjoitellut toistaiseksi ohjeistusten mukaisesti 3-5 pelaajan pienryhmissä. Huttunen muistuttaa, että tärkeä päivämäärä jatkon kannalta on tiettävästi 3. toukokuuta, jolloin on määrä kuulla, jatketaanko kymmenen hengen kokoontumisrajoitusta toukokuun puolivälin ylikin. Mikäli ei, pääsisivät veikkausliigaseurat kaiketi aloittamaan joukkueharjoitukset 14. toukokuuta alkaen.