Real Madridin entinen brasilialaispuolustaja Roberto Carlos laskee lempimuistokseen Espanjan ajoiltaan vuoden 1998 Mestarien liigan loppuottelun. Carlos, 47, ja kumppanit kohtasivat finaalissa Juventuksen, joka oli voittanut kilpailun mestaruuden toissa vuonna ja selvinnyt myös edeltävällä kaudella loppuotteluun.

Carlosin mukaan Real Madridin pelaajat olivat poikkeuksellisen hermostuneita ennen Amsterdamissa pelattua loppuhuipennusta.

– Meillä oli ollut vaikeuksia sillä kaudella La Ligassa, muisteli Carlos The Players’ Tribunelle.

– Juve oli loppuottelussa kolmatta vuotta peräkkäin. Me emme lähteneet peliin suosikkeina.

– Ottelua edeltävänä iltana kukaan meistä ei saanut unta. Normaalisti menimme nukkumaan iltakymmeneltä, mutta sinä iltana istuimme hotellin aulassa vielä neljältä aamulla ja kerroimme toisillemme tarinoita.

Carlos pelasi Real Madridissa vuosina 1996-2007. Kuva: Getty Images

– Meitä ei pelottanut, me vain kunnioitimme Juventusta paljon.

Carlos pelasi täydet minuutit Los Blancosin puolustuksessa, kun Madrid voitti Juventuksen Predrag Mijatovićin maalilla.

– Me pelasimme loppuottelussa todella hyvin. Juvella oli paljon paikkoja, mutte me voitimme 1-0. Emme voittaneet sitä peliä pelkästään laadullamme, vaan myös motivaatiollamme. Me halusimme sitä enemmän kuin he.

– En ikinä unohda sitä iltaa. Sen jälkeen menimme Plaza de Cibelesille (aukio Madridissa). Kaduilla oli satoja tuhansia valkoisiin paitoihin ja huiveihin pukeutuneita ihmisiä, jotka lauloivat ja juhlivat.