Serie A on muiden jalkapallosarjojen tapaan toistaiseksi tauolla koronaviruspandemian seurauksena.

Vielä ei ole tiedossa, milloin pandemia saadaan kuriin ja kausia saadaan jatkettua. Lähtökohtaisesti useiden huippumaiden jalkapalloliitot ovat suunnitelleet sitä, että kausia saataisiin jatkettua kesällä.

Serie A:n Brescian seurapresidentti Massimo Cellino ei halua, että kautta jatketaan, vaikka tilanne paranisi. Huuhkajien Jesse Joronen ja Simon Skrabb edustavat seuratasolla Bresciaa. Joronen kuuluu joukkueen ehdottomiin avainpelaajiin. Brescia on Serie A:n sarjataulukossa viimeisellä sijalla ja siten alustavasti putoamassa takaisin Serie B:hen.

– Kautta ei voida jatkaa monista syistä. Etenkin kahdesta suuresta syystä. Kautta ei voida jatkaa terveyden ja jalkapallosarjojen pelastamisen vuoksi. Jos tätä kautta jatkettaisiin kesälle tai syksylle, pilaisi se myös ensi kauden, joka on elintärkeä, Cellino totesi Gazzetta dello Sportille.

Brescia on yksi pahiten koronaviruksesta kärsivistä kaupungeista Italiassa.

– Täällä Bresciassa rekat kuljettavat yötä päivää kuolleita ihmisiä pois kaupungista. Olemme koko viruksen keskipisteessä. Jos meidät pakotetaan pelaamaan, olen valmis ottamaan joukkueen pois kentältä ja häviämään kaikki ottelut etukäteen. Tekisin kunnianosoituksena niille brescialaisille, jotka ovat menehtyneet koronavirukseen.

– Minulle on samantekevää, jos putoamme Serie B:hen. Tähän mennessä ansaitsemme pudota ja minullakin on vastuuni. Jos Serie A yritettäisiin saada pelattua loppuun kesäkuun aikana, meitä odottaisi mahdoton ja vaarallinen ottelurytmi. Jos pidennämme kautta, vaatii se kansallisia ja kansainvälisiä sääntömuutoksia niin sopimuksissa, maksuissa, siirtomarkkinoissa ja harjoituskausissa.