Seurarakkautta koronan aikaan – bundesliigatähti pelasti entisen seuransa konkurssilta

© Kuva: Getty Images

Kahdeksan kautta Borussia Dortmundissa pelannut Jakub Blaszczykowski on keltapaitaisen saksalaisseuran kannattajien keskuudessa elävä legenda. 34-vuotias ”Kuba” taisteli viheriöllä aina leijonan lailla ja voitti Dortmundin riveissä kaksi bundesliigamestaruutta ja pelasi kerran Mestarien liigan loppuottelussa.

Dortmundin lisäksi Puolan maajoukkueen entisellä kapteenilla (108 A-maaottelua) riittää suurta rakkautta myös ammattilaisuransa ensimmäiselle seuralle Wisla Krakovalle. Puolan maineikkaimpiin seuroihin lukeutuva Wisla ajautui viime vuosina pahoihin talousvaikeuksiin, kunnes pelastajaksi tuli Kuba.

Hän lainasi seuran velkoihin yli 300 000 euroa – kuten teki kaksi hänen liikekumppaniaankin – ja pelasi joukkueessa ilmaiseksi – lahjoittaen muodollisen 116 euron kuukausipalkkansa orpokotien lasten pääsylipuiksi (lue lisää).

– Rakkaus merkitsee miljoonia enemmän, luki Wisla-kannattajien tifossa Kuban kotiinpaluuottelussa.

Koronaviruskriisi on ajanut ahtaalle myös jalkapalloseuroja ja siten hankaloittanut Wislan tilannetta entisestään. Ja jälleen avuksi tuli suurta seurarakkautta myös koronan aikaan tunteva Jakub Blaszczykowski.

Nyt entinen bundesliigatähti suunnittelee Wisla Krakovan ostamista kahden liikekumppaninsa kanssa. Toimi pelastaisi seuran uhkaavalta konkurssilta. Monet viestimet pitävät Blaszczykowskin seurakauppaa käytännössä varmana, vaikkei sitä olekaan vielä virallisesti vahvistettu.

– On totta, että ajatus voi olla hänen päässään. Sitä ei voi kiistää, että hän harkitsee sitä (seuran ostoa). Mitään ei ole kuitenkaan vielä päätetty, Kuban neuvonantaja Wolfgang Vöge vastasi puolalaiselle TV-kanavalle TVP:lle.

Jo ennen seuranostoaikeita Blaszykowski oli lahjoittanut oman säätiönsä kautta 87 000 euroa koronaviruksen vastaiseen taisteluun.

– Minä en tarvitse paljoa. Perheeni, kotini, lapsille leikkipuistoja ja minulle jalkapallon, Blaszczykowski kertoi antimaterialistisesta elämänasenteestaan 11 Freunden haastattelussa vuonna 2018.

Lähde: Süddeutsche Zeitung


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.