Kerroimme tammikuussa siitä, kuinka 235 bundesliigaottelun veteraani Jakub Blaszczykowski on tekemässä paluuta entiseen seuraansa Wisla Krakovaan. Nyt paluu on vahvistunut, sillä Wisla vahvisti siirron Twitterissä torstaina. ”Kuba” esitellään virallisesti perjantaina iltapäivällä.

Wisła Kraków

@WislaKrakowSA
Konferencja prasowa z udziałem Jakuba Błaszczykowskiego, na której przedstawione będą szczegóły współpracy, odbędzie się w piątek 8 lutego o godzinie 15.00 w Pawilonie Medialnym Stadionu Miejskiego im. Henryka Reymana w Krakowie.

Ainutlaatuista keskikenttäpelaajan sopimuksessa on kuitenkin sen ehdot ja laatu. Jo tammikuussa kerrottiin, että Blaszczykowski lainaa Wislalle 310 000 euroa seuran velkataakan keventämiseksi. Hänen oli myös määrä pelata joukkueessa ilmaiseksi.

Tuoreimmat tiedot kertovat kuitenkin, että ihan korvauksetta Kuba ei Wislassa pelaa, vaan hän nettoaa kevään ajan kuukaudessa minimipalkan 500 Puolan Zlotya. Euroissa summa on noin 116 euroa.

Tuota 500 zlotya ei kuitenkaan siirretä Blaszczykowskin tilille, vaan hän lahjoittaa palkkansa välittömästi eteenpäin. Eikä suinkaan rahassa, vaan pääsylippuina orpokodin lapsille.

SPORF

@Sporf
🇵🇱 Kuba Błaszczykowski has signed a six-month contract with former side Wisła Krakow.

💰 He will receive the lowest possible salary a week, that is PLN 500 (£100).

🎟 Blaszczykowski will use all his wages to buy tickets for Wisla matches for a Children's Home.

👏 Class act.

Suurempaa jalosydämisyyttä ei huippufutiksessa ole kovin usein nähty, mutta on sille syynsäkin. Pahoissa talousvaikeuksissa olevaa 13-kertaista Puolan mestaria Wisla Krakovaa on nimittäin uhkailtu pudottamisella neljännelle sarjatasolle, mikäli se ei selviä veloistaan.

33-vuotias Blaszczykowski on pelannut Puolan maajoukkueessa 105 ottelua. Hän on voittanut kaksi kertaa Bundesliigan mestaruuden, ja kahdesti hänet on valittu Puolan vuoden jalkapalloilijaksi.