SS: Europelien kohtalo huolestuttaa Kuopiossa – ”Pahimmillaan kahden miljoonan euron tappio”

© Kuva: Juha Tamminen

Koronaviruskriisi vetää suomalaisen jalkapalloväen kulmat kurttuun. Esimerkiksi Veikkausliigan kauden piti alkaa jo pääsiäisenä, mutta pandemian takia kauden alkua lykättiin ainakin kahdella kuukaudella.

Vieläkään ei ole takeita siitä, pystytäänkö veikkausliigakautta 2020 ylipäätään pelaamaan. Yli 500 henkilön yleisötapahtumat ovat joka tapauksessa kiellettyjä heinäkuun loppuun. Tahtotila on, että kausi voitaisiin pelata vähintään kaksinkertaisena, mutta sen edellytys on ainakin KuPS:n toimitusjohtaja Jarmo Heiskasen mukaan se, että tyhjille katsomoille pelataan vain osa kaudesta.

- Tyhjille katsomoille pelaaminen on seuroille kalliimpaa kuin pelaamatta jättäminen, koska tapahtumat tuottavat tappiota ilman yleisöä. Pelaajien palkat pitää varmasti palauttaa normaalille tasolle, kun pelit käynnistyvät, Heiskanen muistuttaa Savon Sanomien haastattelussa seurojen palkanalennuksiin viitaten (SS:n koko juttu löytyy täältä).

Savon Sanomien mukaan Veikkausliigan seurat saavat vuosittain tv-tuloja 100 000-200 000 euroa per seura. Koronaviruskriisin aikana KuPS puolestaan tekee kuukaudessa 200 000 euron tappiot.

Erityisen ahtaalle KuPS ajautuu, jos europelejäkään ei pystytä pelaamaan. Uuden eurokauden piti alkaa kesä-heinäkuun vaihteessa, mutta nyt niihin tulee ainakin kuukauden lykkäys. Jos europelit peruuntuvat kokonaan, kasvavat tappiot valtaviksi.

- Innostus oli suurempaa kuin koskaan ja myynti kasvussa, Heiskanen kertoo mestariksi 43 vuoden odotuksen jälkeen palanneen KuPS:n tunnelmista.

– Nyt rahaa ei tule sisään, ja huonoimmassa tapauksessa teemme kahden miljoonan euron tappion. Jos europelejä ei päästä pelaamaan, niin miljoona euroa jää tulematta.

Kotimaisten jalkapallosarjojen pelaamisen kannalta iso päivä on näillä näkymin ensi sunnuntai. Silloin valtioneuvoston on määrä päättää, jatketaanko kymmenen hengen kokoontumisrajoitusta pidempään kuin 13. toukokuuta. Jos rajoitus poistetaan, voidaan jalkapallokauden aloittamista alkaa suunnitella.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.