TPS:ltä merkittäviä uutisia – seuran toimitusjohtaja jättää tehtävänsä

© Kuva: Juha Tamminen

Veikkausliigaan alkavaksi kaudeksi noussut Turun Palloseura ilmoitti keskiviikkona, että seuran toimitusjohtaja Jarmo Kähkönen jättää tehtävänsä. Tilalle nousee väliaikaisena toimitusjohtajana Janne Kytölä.

Kähkösen piti alunperin jäädä tehtävästä pois jo aiemmin, mutta hän halusi olla johtamassa seuraa koronaviruksen iskettyä suomalaiseen jalkapalloon. TPS kävi läpi yt-neuvottelut, joiden tuloksena seuran toimiston henkilökunta lomautettiin ja pelaajien palkkoja alennettiin.

Seuran hallituksen puheenjohtaja Jouko Peräaho kiitteli Kähkösen työpanosta seuran nettisivuilla.

– Tällä ajanjaksolla on tapahtunut erittäin paljon positiivista kehitystä, kuten esimerkiksi merkittävät satsaukset ja parannukset harjoitusolosuhteissamme. Jarmo on tuonut myös uusia vastuunkantajia seuran toimintaan mukaan. Hänen tukensa on ollut erityisen merkittävää haastavalla Ykkösen kaudella 2019.

Väliaikaisena toimitusjohtajan aloittaa Janne Kytölä, 38, joka on työskennellyt tähän asti TPS:n tapahtumapäällikkönä. Kytölä aloittaa työnsä varsin epävarmana ajankohtana, kun Veikkausliigan sarjakauden käynnistymisestä ei ole vielä varmaa tietoa.

– Kaikki odottavat veikkausliigakauden alkamisesta, pahinta tässä on epätietoisuus. Koko seurakenttä käy nyt omaa selviytymistaisteluaan, koska kukaan ei osaa sanoa huomisesta varmuudella mitään. Olen otettu seuran hallituksen luottamuksesta ja minun on varmasti helpompaa tulla tähän talon sisältä, koska tunnen jo entuudestaan kaikki mukana olevat ihmiset, Kytölä totesi.

Peräahon mukaan Kytölän valinta oli luonnollinen. Seura ei kertonut kuinka pitkään Kytölän väliaikainen pesti kestää.

– Janne on pitkäaikainen ja luotettava työntekijämme, joka tuntee erinomaisesti niin seuran oman väen, kuin kaikki yhteistyökumppanimmekin. Hän saa myös alkuun tarvittavan taustatuen Jarmolta. Tähtäämme Jannen johdolla nyt siihen, että koko organisaatio on valmiina, kun Veikkausliigakausi vihdoinkin alkaa. Kaiken taustalla on kuitenkin seuran pitkän tähtäimen kehitystyö, Peräaho kertoi.