UEFA:n pomolta tiukka mielipide Mestarien liigasta ja Eurooppa-liigasta – asetti takarajan, uusi pudotuspelimalli mahdollinen

© Kuva: Getty Images

UEFA:n puheenjohtaja Aleksander Čeferin on jälleen kommentoinut Euroopan jalkapalloliiton lippulaivojen, Mestarien liigan ja Eurooppa-liigan, kausien jatkoa.

Kansalliset sarjat ja eurocupit ovat olleet tauolla jo viikkoja koronaviruspandemian takia. Koska tilanne on niin epävarma, lopullisia ratkaisuja kauden kohtalosta ei ole pystytty tekemään.

Čeferin on sanonut brittilehti Daily Mailin mukaan, että Mestarien liigan ja Eurooppa-liigan loppuottelut täytyy saada pelatuksi ennen 3. elokuuta. UEFA onkin keskustellut finaalien siirtämisestä elokuun puolelle.

− Kauden pitää olla ohi 3. elokuuta sekä Mestarien liigassa että Eurooppa-liigassa. Olemme poikkeuksellisessa tilanteessa, joten olemme joustavia päivämäärän ja ottelun alkamisajan suhteen, Čeferin sanoi.

Kauden päättämisellä tulee joka tapauksessa kiire. Aikataulut myllätään nyt uusiksi, joten päätöksenteosta ei tule UEFA:lle helppoa. Pudotuspelit ovat eurocupeissa kesken.

− Voimme pelata ne tavallisella mallilla (kaksiosaisina ottelupareina), mutta myös yksi ottelu puolueettomalla kentällä on vaihtoehto, Čeferin kertoi.

On kuitenkin hyvin mahdollista, että kautta ei saada päätökseen ollenkaan. Kukaan ei tiedä, miten pandemia etenee tai milloin se rauhoittuu tarpeeksi.

− Kaikkein väärin ratkaisu olisi aloittaa pelit liian aikaisin. Asettaisimme pelaajat, tuomarit ja fanit vaaraan. Terveys ja turvallisuus ovat tärkeintä, Čeferin muistutti.

Lähde: Fotbollskanalen


JUVENTUS – BARCELONA
25€ LIVEVETO

1. Avaa pelitili Betsafelle.
2. Talleta vähintään 20€ ja aktivoi 100% talletusbonus.
3. Saat pelitilillesi heti Juventus – Barcelona otteluun 25€ ilmaisen livevedon.