Serbian vuoden 2018 MM-kisajoukkueen jäsen Aleksandar Prijovic on tuomittu kolmen kuukauden kotiarestiin Serbiassa. 29-vuotiaan kärkimiehen tuomio tuli koronaviruspandemian hillitsemiseksi luodun ulkonaliikkumiskiellon rikkomisesta.

Serbiassa oli sunnuntai-iltapäivään mennessä kuollut koronavirukseen 44 ihmistä. Kaikkiaan vahvistettuja tartuntoja oli yli 1 600.

Viruksen leviämistä jarruttaakseen maan hallinto oli asettanut ulkonaliikkumiskiellon maanantaista lauantaihin iltaviiden ja aamuviiden välillä. Sunnuntaisin ulkonaliikkumiskielto on totaalinen.

Viime perjantaina Prijovic ja noin 20 muuta ihmistä kuitenkin pidätettin, kun he olivat kokoontuneet belgradilaiseen hotelliin drinkeille. Tapaaminen rikkoi paitsi ulkonaliikkumiskieltoa, niin myös Serbian kokoontumisrajoitusta. Serbia sallii sisätiloissa korkeintaan viiden ihmisen kokoontumisia.

[readmore from=Prijovic-Aleksandar]

Aleksandar Prijovic on pelannut kaikkiaan 13 A-maaottelua. Vuoden 2018 MM-turnauksessa hän pelasi vain muutaman hajaminuutin. Prijovicin edellinen maaottelu on viime kesäkuulta.

Prijovic on pelannut urallaan muun muassa Djurgårdenissa, Legia Varsovassa ja kreikkalaisessa PAOK:issa, jossa hän voitti Kreikan Superliigan maalikuninkuuden kaudella 2017-2018. Nykyisin hän edustaa saudiarabialaista Al Ittihadia, jonne hän siirtyi tammikuussa 2019.

Lähde: Marca