Miesten MM-kisahistorian paras maalintekijä Miroslav Klose on Bayern Münchenin päävalmentajan Hans-Dieter Flickin uusi apuvalmentaja. Klosen, 41, yksivuotinen sopimus astuu voimaan heinäkuussa.

Klose edusti Bayernia jo pelaajaurallaan vuosina 2007-2011 tehden müncheniläisille 150 ottelussa yhteensä 53 maalia. Saksan A-maajoukkueessa hän pelasi 137 ottelua ja teki 71 maalia. Hän on 16 osumallaan miesten MM-kisojen kaikkien aikojen maalipörssin kärkinimi.

Pelaajauransa jälkeen Klose toimi 1,5 vuoden ajan Saksan A-maajoukkueen valmennusryhmässä, kunnes siirtyi kesällä 2018 Bayernin alle 17-vuotiaiden joukkueen valmentajaksi.

– Olemme todella iloisia, että Miro on päättänyt ottaa tämän askeleen Bayernin akatemiasta edustusjoukkueeseen. Hän on viimeisten 15-20 vuoden menestynein saksalaishyökkääjä. Olen varma, että etenkin hyökkääjämme hyötyvät siitä, että hän on täällä valmentajana. Miro oli myös Hansi Flickin suosikki [uudeksi apuvalmentajaksi], kommentoi Bayernin toimitusjohtaja Karl-Heinz Rummenigge seuran tiedotteessa.

– Tämä tuntuu todella hyvältä, odotan innolla tätä tehtävää. Hansi Flick ja minä olemme tunteneet toisemme erittäin hyvin siitä lähtien, kun olimme yhdessä Saksan maajoukkueessa. Luotamme toisiimme, sekä ammatillisessa että henkilökohtaisessa mielessä. Minulle tämä on seuraava askel valmennusurallani. Toivon, että voin kokemuksellani auttaa Bayernia saavuttamaan sen urheilulliset tavoitteet, kommentoi Klose.

FC Bayern München

@FCBayern
ℹ️ Miroslav #Klose wird Assistenztrainer von Hansi #Flick - Danny Röhl verlängert. ✍️

📰 fcbayern.com/Presseerklaeru…

#FCBayern #MiaSanMia