Mario Götze nousi jo hyvin nuorella iällä Bundesliigan parhaimmistoon. Hänen markkina-arvonsa oli 30 miljoonaa euroa 19-vuotiaana, hän voitti saman ikäisenä parhaalle nuorelle pelaajalle jaettavan Golden Boy -palkinnon ja debytoi Saksan A-maajoukkueessa vain 18-vuotiaana.

Kaikesta olisi voinut olettaa, että nyt parhaassa iässä oleva Götze olisi näihin aikoihin maailman parhaiden pelaajien joukossa. Tilanne on kuitenkin toinen. Hänen markkina-arvonsa on pudonnut noin 10 miljoonaan euroon ja peliminuutit Dortmundissa ovat olleet tiukassa. 27-vuotias Götze on pelannut tällä kaudella vain 504 minuuttia Bundesliigassa, se on keskimäärin vain 19 minuuttia ottelukierrosta kohden. Kaiken lisäksi, vastuu on vain vähentynyt, mitä pidemmälle kausi on edennyt.

Dortmundin päävalmentaja Lucien Favre ei kieltänyt lehdistötilaisuudessa sitä tosiasiaa, että Götzen on tällä hetkellä vaikea mahtua pelaamaan. Hän perusteli asiaa joukkueen taktiikalla.

– Juuri nyt me pelaamme 3-4-3-formaatiolla. Olen puhunut Götzen kanssa ja valitettavasti tämä pelitapa ei sovi hänelle. Minun täytyy olla rehellinen, Favre sanoi lauantain Wolfsburg-ottelun ennakossa.

– Toki hän voi pelata tiettyjä rooleja, mutta tulemme näkemään. Meillä on vielä paljon pelejä ja meidän tulee luottaa jokaiseen pelaajaamme.