Saksan Bundesliigan kausi 2019-2020 jatkuu ensi lauantaina. Heti kättelyssä ohjelmassa on saksalaisen futiksen klassikko, Schalken ja Borussia Dortmundin välinen ”Ruhrin derby”. Ottelu kuitenkin pelataan tyhjille katsomoille koronaviruspandemian vuoksi. Siksi peli onkin saanut saksalaisen terminologian mukaisesti lisänimen ”haamuderby”. Sellaisena se on historian ensimmäinen.

Kotijoukkue Borussia Dortmundilla on ottelussa pahoja kokoonpanohuolia. Sivussa ovat varmuudella lihasvaivasta kärsivä kapteeni Marco Reus sekä nuori Dan-Axel Zagadou, mutta tämän viikon harjoitukset toivat BVB:lle lisää mietittävää.

Tiistain harjoituksissa loukkaantui 31-vuotias Axel Witsel. Belgialainen satutti reittään ilman kanssapelaajan vaikutusta, ja on ollut siitä lähtien harjoituksista sivussa. Seuraavana päivänä sairaslistalle liittyi vuorostaan Emre Can.

[readmore from=Bundesliiga]

Tarkkaa diagnoosia ei ole vielä saatu, mutta molempien osallistuminen derbyyn on hyvin epävarmoissa kantimissa. Bildin mukaan kummallakin epäillään reisilihaksen revähdystä.

Jos molemmat keskikentän pohjapelaajat Witsel ja Can jäävät sivuun, on valmentaja Lucien Favrella mietittävää. Keskikentälle voi palata Thomas Delaney, joka on toipunut pelikuntoon missattuaan loukkaantumisten takia 19 ottelua putkeen. Toinen vaihtoehto voisi olla pudottaa Julian Brandt hyökkäävästä roolistaan alemmas.

Ottelu Borussia Dortmund-Schalke alkaa lauantaina 16.5. kello 16.30 Suomen aikaa.