Romanian toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavaa Clujta edustanut Joseph Bouasse Perfection on kuollut, kertoo italialaislehdet. Bouasse tuli tunnetuksi, kun hän nousi vain 18-vuotiaana AS Roman edustusjoukkueen harjoitusrinkiin.

Bouasse menehtyi sunnuntaina saamaansa sydänkohtaukseen.

Bouasse nousi otsikoihin jo nuorena poikana, kun hän pääsi harjoittelemaan Roman ykkösjoukkueen kanssa. Muun muassa brittilehti The Sun kertoi Bouassen tarinan lehdessään. Bouasse lähti Kamerunista 16-vuotiaana pakolaisena yksin jättäen perheensä.

Keskikenttäpelaaja Bouasselle luvattiin jalkapalloilijan uraa, mutta lupauksen tehnyt agentti lopulta hylkäsi hänet rautatieasemalle. Lopulta Bouasse siirtyi pakolaisten joukkueeseen Liberi Nantesiin. Vuonna 2015 AS Roma nappasi hänet juniorijoukkueeseensa.

– Kaksi vuotta sen jälkeen, kun hänet hylättiin ja jätettiin ilman mitään, hän saattaa pian elää jokaisen pikkupojan unelmaa, The Sun kirjoitti vuonna 2016, kun Bouasse oli allekirjoittanut Roman kanssa sopimuksen.

Tie nousi kuitenkin pystyyn, eikä Bouasse koskaan päässyt tekemään debyyttiiään AS Roman edustusjoukkueen riveissä. Helmikuussa Bouasse teki romanialaisen Clujn kanssa sopimuksen.

Bouasse kävi myös Suomessa testattavana joulukuussa 2017. Bouasse haki pelipaikkaa FC Interin riveistä, mutta testipätkä ei lopulta johtanut sopimukseen.

– Joseph on selvästi laadukas pelaaja. Hän on nuori, mutta hänen asenteensa, voimansa ja liikkeensä ovat huippuluokkaa, koska hän tulee AS Romasta. Sieltä tulevan pelaajan on oltava hyvä, Interiä silloin valmentanut Fabrizio Piccareta kuvaili Turun Sanomille.

AS Roma otti osaa omaisten suruun Twitter-tilillään.

AS Roma English

@ASRomaEN
The club is desperately saddened to learn of the untimely death of former Primavera player, Joseph Bouasse Perfection.

The thoughts of everyone at #ASRoma are with all those closest to him.

Lähde: Football Italia