Erilainen ison pääkaupungin derby avaa hurjan bundesliigatarjonnan: ”Berliinissä ollaan hieman uinuttu”

© Kuva: Getty Images

Ainoana suurena jalkapallosarjana käynnissä oleva Bundesliiga on tiiviisti vauhdissa tulevina päivinä. Bundesliigan 27. kierros pelataan tänä viikonloppuna niin, että pelit on jaoteltu perjantaista sunnuntaille. Tarjonnan avaa Berliinin derby, jossa Hertha BSC isännöi Berliinin olympiastadionilla 1. Union Berliniä.

Vaikka pelataan suuren jalkapallomaan pääkaupungin paikallispeliä, ei tällä ottelulla ole samanlaista asemaa kuin vaikkapa Rooman ja Lontoon paikallispeleillä tai jos asetelmaa lavennetaan muihinkin jalkapallometropoleihin kuin pääkaupunkeihin: Milanoon, Manchesteriin tai Liverpooliin.

– Tuossa ollaan hyvin ytimessä. Monilla suurilla derbyillä on vuosikymmenien perinteet. Tämä on Bundesliigassa vasta toinen Berliinin derby kautta aikain ja erilainen tällainen matsi. Berliinissä ollaan hieman uinuttu tässä, eikä paikallisasetelmaa ole tullut perinteisessä sarjassa, sanoo ottelun Viasatilla selostava Mikko Innanen.

Hertha on pääkaupungin seuroista perinteinen Bundesliigan seura, kun taas Unionin tausta on DDR:ssä ja se pelaa vasta ensimmäistä kauttaan Bundesliigassa.

– Unioniin liitetään samanlaista rappioromantiikkaa kuin vaikkapa St. Pauliin, ja se on ikään kuin kulttimaineessa, kun taas Hertha on ns. ylemmän kansanosan suosiossa. Eritoten Unionin päävalmentaja Urs Fischer on sanonut, että ottelu on pelaajille todella iso juttu, vaikka katsojia ei ole, Innanen valottaa.

Seurat ovat sarjataulukossa peräkkäisillä sijoilla 11 ja 12. Hertha palasi koronatauolta 3-0 -vierasvoitolla Hoffenheimista ja Union kärsi kotonaan 0-2 -tappion Bayern Münchenille. Hertha ohitti Unionin sarjassa juuri noiden tulosten myötä.

– Union Berlin ei pystynyt horjuttamaan Bayernin rutiinitasoa. Bayern teki tarvittavat maalit ja vei pisteet. Hertha taas voitti Hoffenheimin 3-0. Union voitti ensimmäisen keskinäisen kohtaamisen 1-0, ja maali tuli kolme minuuttia ennen loppua, joten Hertha voi olla ärsytetty. Normaalisti Berliinin olympiastadion olisi ääriään myöten täynnä. Vaikka yleisöä ei ole, niin odotukset ottelua kohtaan ovat korkealla, Innanen sanoo.

Berliinin paikalliskamppailu nähdään suorana lähetyksenä Viasat Jalkapallo -kanavalla ja Viaplayssa perjantaina kello 21.20 alkaen. Kaiken kaikkiaan Viasat näyttää perjantaista alkaen kesäkuun ensimmäiseen päivään asti suoraa bundesliigajalkapalloa peräti kymmenenä iltana.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.