Francesco Totti haluaa Italian ykköslupauksen agentiksi: ”Heistä kaikista lahjakkain”

© Kuva: Getty Images

Italialaislegenda Francesco Totti haluaa Brescian keskikenttäpelaajan Sandro Tonalin agentiksi.

Totti, 43, lopetti oman pelaajauransa vuonna 2017, mutta jatkoi AS Roman palveluksessa seurajohtajana. Viime kesänä hän kuitenkin erosi tehtävästään ja kertoi syyksi sen, ettei häntä otettu tarpeeksi päätöksentekoon mukaan. Totti sanoi jopa, että hän harkitsisi paluuta Romaan vain, jos seura siirtyy uuden omistajan haltuun.

Tänä vuonna Totti ilmoitti ryhtyvänsä kykyjenetsijäksi ja pelaaja-agentiksi, ja nyt hän on monien muiden tavoin iskenyt silmänsä 19-vuotiaaseen Tonaliin, joka debytoi Italian A-maajoukkueessa viime vuonna.

Useisiin Euroopan suurseuroihin yhdistetty Tonali on pelannut Brescian edustusjoukkueessa 77 ottelua tehden niissä yhteensä kuusi maalia ja syöttäen 14. Vuonna 2018 hänet valittiin Italian toiseksi ylimmän sarjaportaan parhaaksi pelaajaksi ja vuotta myöhemmin sarjan parhaaksi nuoreksi pelaajaksi.

Tonalia on nimitetty Italian ”uudeksi Andrea Pirloksi” ja Totti haluaa auttaa nuorta keskikenttäpelaajaa nousemaan entisen maajoukkuetoverinsa tasolle.

– Nyt kun olen intensiivisesti mukana kykyjenetsinnässä, voin sanoa vain, että hyviä nuoria pelaajia riittää. Tonali on heistä kaikista lahjakkain, kommentoi Totti Goalin mukaan.

Totti debytoi AS Roman edustusjoukkueessa 16-vuotiaana ja pelasi seuran ykkösmiehistössä kaikkiaan 785 ottelua. Kuva: Getty Images

– Teen ehdottomasti kaikkeni, jotta saisin suostultetua hänet asiakkaakseni. Hän tulee kyllä, jos hän on fiksu eikä halua jäädä paikalleen. Mutta se [siirto isompaan seuraan] riippuisi silti markkinoista ja siitä, milloin jalkapallo jatkuu, sanoi Totti viitaten koronavirustilanteeseen.

Aiemmin viime viikolla Totti sanoi uskovansa, että Tonali nousee yhdeksi maailman parhaista pelaajista.

– Hänestä tulee yksi maailman vahvimmista keskikenttäpelaajista.

– Hän on sekoitus Pirloa ja [Gennaro] Gattusoa. Hänellä on kaikki mitä pelaaja tarvitsee.

– Hän muuttaa tempoaan uskomattoman nopeasti, hän on teknisesti hyvä ja hän on aina rauhallinen, sekä isoissa että helpoissa peleissä.

LUE MYÖS:


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.