Ikäviä uutisia Kolmosesta – Veikkausliigaseuran yhteistyöseura luopuu sarjapaikastaan

© Kuva: Getty Images

Ahvenanmaalta kantautuu ikäviä uutisia. IFK Mariehamnin yhteistyöseura Jomala IK on ilmoittanut, että se vetäytyy Kolmosen lohkostaan kaudella 2020.

IFK Mariehamnin kotisivuilla julkaistun tiedotteen mukaan JIK:lla ei ole käytettävissään riittävästi omia pelaajia eikä liioin farmiyhteistyön kautta tulevia pelaajia, jotta se pystyisi pelaamaan kauden läpi. Myös koronakriisin taloudellisten vaikutusten kerrotaan vaikeuttaneen tilannetta.

Jomala IK kuvailee päätöstään vaikeaksi. Sen takana oli kuitenkin ennen kaikkea se, että seuran pitää kantaa vastuuta kaikkiaan 14 joukkueestaan ja 300 aktiivipelaajastaan. Miesten edustusjoukkueen jatkosta käydään lähiaikoina keskusteluja pelaajien kanssa.

Jomala IK:n ja IFK Mariehamnin farmiyhteistyö on kestänyt viimeiset kaksi vuotta. Nyt tuo yhteistyö päättyy, eikä tuttua tietä pelaajavaihtoon ole.

– Nämä ovat tietysti surullisia uutisia myös IFK Mariehamnille, veikkausliigaseuran puheenjohtaja Dan Mikkola kommentoi.

– Aloitimme yhteistyön pyrkimällä siihen, miten voisimme kehittää ahvenanmaalaista jalkapalloa. Nyt yhteistyön pitää löytää uusia muotoja. Se on tietysti valitettavaa.

Mikkolan mukaan nyt kaivataan keskusteluja ainakin IFK Mariehamnin, Jomala IK:n, FC Ålandin ja Ahvenanmaan jalkapalloliiton kesken siitä, miten saariryhmän omia lahjakkuuksia parhaiten kehitetään.

Länsi-Suomen Kolmosessa pelaa kaudella 2020 JIK:n vetäytymisestä huolimatta toinen ahvenanmaalaisseura FC Åland.