Jatkuvatko Dortmundin sensaatiohyökkääjän maalijuhlat? – ”Keskittyy varmasti vain maaleihin”

© Kuva: Getty Images

Bundesliigan mestaruustaistelu herää jälleen eloon lauantaina, kun viisi kärkikuusikon seuraa on kentillä. Sarjakakkosena majaileva Borussia Dortmund on kärjessä olevasta Bayern Münchenistä neljän pisteen päässä ja kohtaa vieraissa VfL Wolfsburgin juuri ennen kuin Bayern pelaa kotiottelunsa Eintracht Frankfurtia vastaan.

Näin Dortmundin ottelun tulos saattaa olla Bayern-pelaajilla tiedossa ennen omaa ottelua.

– Dortmund on ollut Wolfsburgille paha piikki lihassa Wolfsburg ei ole voittanut yhtään yhdeksästä edellisestä keskinäisestä pelistä Bundesliigassa, eikä tehnyt viidessä viime pelissä maaliakaan. Niihin mahtuu yksi 0-0. Vastakkain ovat kuitenkin kuutonen ja kakkonen, sanoo Viasatilla Wolfsburg-Dortmund -ottelun selostava Mikko Innanen.

– Dortmundin esitys Schalkea vastaan Ruhrin derbyssä oli mykistävä. Olisi kuvitellut, että tauon jälkeen kauden uudessa alussa oltaisiin pelattu tarkkaa, mutta peli olikin kaikkea muuta.

Dortmundin ihmepoika Erling Haaland teki heti Schalkea vastaan maalin ja on nyt tehnyt Bundesliigassa yhteensä 10 osumaa.

– Tämä on klisee, mutta Wolfsburgin kannattaa tyytyä pelaamaan omaa peliä, omien vahvuuksien kautta. Kun ja jos Haaland maalin tekee, niin on mielenkiintoista nähdä, onko hän sanavalmiimpi haastattelussa kuin viimeksi. Hänen isänsähän ihmetteli, että miksi haastattelusta näytettiin vain 20 sekunnin klippiä, josta hänestä saatiin ujo ja ylimielinen kuva. Haaland varmasti keskittyy vain maaleihin, ja sillä puolella hänestä seuralle enemmän iloa, Innanen sanoo ja nostaa esiin myös kaksi maalia Schalken verkkoon tehneen Raphaël Guerreiron Dortmundin avainpelaajia listattaessa.

– Se oli mieletön esitys häneltä. Hänen roolinsahan on vähän vaihdellut Bundesliigassa vastustajan mukaan, onko hän laitapakkina vai laitalinkkinä.

Wolfsburg on pudonnut jo taistelusta Mestareiden liiga -paikoista, sillä eroa neljänteen sijaan on jo 12 pistettä. Kuudennelta sijalta pääsee kuitenkin Eurooppa-liigan karsintoihin ja Wolfsburgin takana ovat kahden pisteen päässä Freiburg ja Schalke.

– Wolfsburg ei ole kuitenkaan turhaan kuudentena. Vaikka lähiajat ovat olleet huonoja Dortmundia vastaan, niin uskon, että oman tekemisen kautta kuitenkin tulos tulee. Yksi viikonloppu on vasta paluun jälkeen takana, ja alkupelin jälkeen kaikki voi muuttua. Pitää muistaa, että Dortmundilla onnistui viime pelissä kaikki, ja ehkä Schalke ei ollutkaan Dortmundille kaikkein suurin mittari. Wolfsburg löi viime lauantaina vieraissa Augsburgin 2-1 tiukkojen vaiheiden jälkeen Daniel Ginczekin maalilla lisäajalla. Oliver Glasnerin poppoon itseluottamus on varmasti nousussa kovan matsin alla, Innanen sanoo.

Wolfsburg-Dortmund nähdään lauantaina Viasat Urheilulla ja Viaplayssa lauantaina kello 16.20.