Manchester Unitedin valmentaja keksi nerokkaan säännön, joka sai Cristiano Ronaldon raivon partaalle – ”Mitä tämä on?”

© Kuva: Getty Images

Manchester Unitedin entinen keskikenttäpelaaja Darren Fletcher kertoi The Lockdown Tacticsin haastattelussa, miten portugalilaistähti Cristiano Ronaldo opetettiin pistämään pallo ajoissa liikkeelle.

Ronaldo, 35, edusti Unitedia vuosina 2003-2009, kunnes hän siirtyi Real Madridiin, jossa hänestä tuli vajaassa kymmenessä vuodessa seurahistorian paras maalintekijä. Kesästä 2018 lähtien hän on edustanut Juventusta.

Fletcherin, 36, mukaan avainasemassa oli skottiluotsi Walter Smith, joka toimi lyhyesti Unitedin apuvalmentajana vuonna 2004. Smith vietti seurassa vain puoli vuotta, mutta hän keksi tuona aikana tehokkaan keinon, jonka ansiosta Ronaldo lopetti ylimääräisen kikkailun.

– Hän [Ronaldo] piti ajoittain liian pitkään palloa, eikä hän tehnyt aina oikeita ratkaisuja. Hänellä oli vaikeaa ja hän sai kuulla muutamaan otteeseen pari valittua sanaa, muisteli Fletcher.

– Walter liittyi joukkueeseen ja hän käytännössä päätti, ettei harjoituksissa enää vihelletä rikkeitä. Tiedän varmasti, että se oli Ronaldoa varten. Jätkät hyppivät toistensa nilkoille ja Ronnie sai kyytiä.

– Ennen sitä kevyitä rikkeitä ei vihelletty pois, mutta kyllä rikkeitä vihellettiin. Hänellä oli tapana leikkiä pallon kanssa, kalastaa rike, saada pallo ja nauraa sille.

Smith toimi urallaan myös kotimaansa suurseuran Rangersin managerina. Kuva: Getty Images

– Joten Walter päätti, että harjoituksissa ei enää ole rikkeitä. Ronaldo kävi ihan kuumana kahden viikon ajan. ”Kuka tämä skotti on? Mitä tämä on?”

Fletcherin mukaan Ronaldo ymmärsi pian, että hänen oli muutettava pelityyliään.

– Suoraan sanottuna se oli uskomatonta, kuinka nopeasti Ronnie rupesi liikuttamaan palloa ja juoksemaan, koska hän tiesi, ettei hänelle vihellettäisi rikettä, joten siitä ei ollut järkeä pitää kiinni.

– Sitten hän rupesi tekemään enemmän maaleja ja hakeutumaan useammin maalintekotilanteisiin.

– Uskon, että jokin hänessä loksahti. ”Jos liikutan palloa nopeammin ja juoksen, minusta tulee fyysisillä ominaisuuksillani paljon tehokkaampi”. Se oli mahtavaa valmentamista.


JUVENTUS – BARCELONA
25€ LIVEVETO

1. Avaa pelitili Betsafelle.
2. Talleta vähintään 20€ ja aktivoi 100% talletusbonus.
3. Saat pelitilillesi heti Juventus – Barcelona otteluun 25€ ilmaisen livevedon.