Miesten Ykkönen ja Kakkonen sekä Naisten Ykkönen käynnistyvät kesäkuussa

© Kuva: Juha Tamminen

Palloliitto tiedotti perjantaina, miten Miesten Ykkösen ja Kakkosen sekä Naisten Ykkösen kausi 2020 pelataan.

Kauden alun viivästymisen myötä muutoksia on tehty aikataulujen lisäksi pelitapaan.

Miesten Ykkönen 2020:

  • Sarja alkaa 27.6.
  • Pelataan kaksinkertainen sarja, yhteensä 22 kierrosta.
  • Tavoitteena oleva sarjan päättymispäivä on 31.10.

Naisten Ykkönen 2020:

  • Sarja alkaa 13.6.
  • Pelataan yksinkertainen sarja (11 ottelua) sekä kolme neljän joukkueen alueellista lohkoa kaksinkertaisena sarjana (6 ottelua), yhteensä 17 kierrosta.
  • Tavoitteena oleva sarjan päättymispäivä on 7.11.

Miesten Kakkonen 2020:

  • Sarja alkaa 13.6.
  • Pelataan kaikissa kolmessa lohkossa yksinkertainen sarja (11 ottelua) sekä kolme neljän joukkueen alueellista lohkoa kaksinkertaisena sarjana (6 ottelua), yhteensä 17 kierrosta.
  • Tavoitteena oleva sarjan päättymispäivä on 31.10.

– Olemme neuvotelleet seurojen kanssa sarjakohtaisesti ja kuunnelleet kentän ääntä mahdollisimman tarkalla korvalla, Palloliiton kilpailupäällikkö Peter Lundström kertoo liiton tiedotteessa.

– Vaihtoehtoisia malleja on laadittu useita ja niistä on keskusteltu. Nyt on sitten päästy ratkaisuun ja näiden mukaan etenemme otteluohjelmien laatimisessa. Koronatilanne saattaa vielä aiheuttaa joitain muutoksia ohjelmiin myöhemmin ja melkein ennakoin niitä myös tulevan. Mikäli näin ei käy, niin tässä asiassa olen oikein mielelläni väärässä.

Tarkemmat otteluohjelmat kaikkien sarjojen osalta julkaistaan myöhemmin. Palloliitto tiedottaa vielä tarkemmin, miten Naisten Ykkösen ja Miesten Kakkosen eri vaiheet sarjojen sisällä pelataan.

Nousut ja putoamiset sarjoista tapahtuvat normaaliin tapaan, mutta mikäli jotain sarjaa ei pystytä pelaamaan loppuun, tätä varten on laadittu toimintatavat.

Linjaukset käsitellään lopullisesti Palloliiton hallituksen toimesta 28. toukokuuta pidettävässä kokouksessa. Samassa kokouksessa käsitellään myös poikkeustilanteesta johtuvat muutokset kilpailutoimintaan liittyvissä säännöissä ja määräyksissä.

Miesten Suomen Cupin neljännesvälierät sekä puolivälierät on määrä pelata ennen Veikkausliigan käynnistymistä kesäkuussa. Veikkausliiga käynnistyy 1. heinäkuuta ja Kansallinen liiga aloittaa pelinsä 13. kesäkuuta.