FC Inter oli Veikkausliigan kauden 2019 pirteimpiä ilmestyksiä. Interin hyökkäyspeli rullasi kauniisti ja tehokkaasti, iski katsojiin kuin miljoona volttia ja turkulaisryhmä palasi mitalikantaan monen vaisun vuoden jälkeen.

Yksi ikävä, tuoreenpuoleinen perinne Interissä kuitenkin kauden päätyttyä jatkui. Monet kannattajat halusivat pitää seuraikoni Mika Ojalan joukkueessa tälläkin kaudella, mutta tiet eroavat, koska yhteisymmärrystä jatkosta ei syntynyt. Vastaavanlaisen kohtalon olivat kokeneet kahtena edellisenä syksynä Henri Lehtonen ja Ari Nyman (lue näkökulma aiheesta).

Juhannusviikonloppuna 32 vuotta täyttävä Ojala on pelannut Interissä kaikkiaan 323 ottelua. Niissä hän on tehnyt 87 maalia ja syöttänyt 90 – kokonaislukemat ovat paremmat kuin kellään toisella seuran pelaajalla. Viime kaudella syntyi kuusi maalia ja yhdeksän maalisyöttöä.

Seurahistorian tehokkain pelaaja ei ole edustanut Veikkausliigassa mitään muuta seuraa, ja hän on palannut ulkomailta kahteen eri otteeseen takaisin Interiin. Viimeksi vuonna 2017 Saksasta, vaikka Ojala saikin tuolloin sopimustarjouksen muun muassa Etelä-Afrikasta.

Kovin avoimesti Ojala ei toistaiseksi suhtaudu ajatukseen Interiin palaamisesta. Se on myös ymmärrettävää, sillä niin kylmästi hänet siirrettiin joukkueesta syrjään. Ojala nimittäin paljastaa Monskan Näköradion pitkässä haastattelussa kuulleensa joukkueesta lähtemisestään sähköpostilla (koko puolitoistatuntinen haastattelu kuunneltavissa Spotifysta tämän linkin takaa).

– En uskalla sanoa, että se (Interiin palaaminen) ei olisi mahdollista, koska viime aikoina on käynyt selväksi, että elämässä kaikki on mahdollista. Ehkä on, ehkä ei ole. Tällä hetkellä fiilis on kuitenkin se, että se mahdollisuus on aika pieni, Ojala muotoilee.

Ojala piti viime syksynä Interin pukukopissa hyvin tunteikkaan puheen, sattuneesta syystä.

– Mulla loppui sopimus marraskuun loppuun. Olin treenannut koko sen ajan joukkueen mukana, ja mulla oli viimeiset treenit alkamassa. Luin sinä samana aamuna sen, että nyt mennään eri suuntiin.

– Sain seuralta sähköpostia. Käymämme neuvottelut venyivät viimeiseen päivään asti. Sitten kävi ilmi, että tästä ei tosiaan päästä sopimukseen.

Ojalan tunnelmat olivat kohtalokkaan sähköpostin jälkeen oudot.

– Sanoin kotonakin silloin, etten tiedä yhtään, mitä tästä päivästä tulee. Kamat piti kuitenkin raahata kopista pois.

– Juttelin sitten vielä ”Riven” (valmentaja José Riveiro) kanssa, eikä meitä niissä treeneissä enää montaa jätkää ollut. Me treenattiin marraskuussa aika pienellä ryhmällä.

[readmore from=Ojala-Mika]

– Riven kanssa juteltiin aika pitkäkin tovi, ja se oli molemmin puolin raastava hetki. Kerroin sitten jo ennen treenejä paikalla olleille, että tämä on viimeinen päiväni. Pyysin sitten Riveltä lupaa saada sanoa muutaman sanan.

– Puhuin sitten, mitä sydämestä lähti. En ehtinyt montaa lausetta puhua, ennen kuin hajosin täysin palasiksi. Aloin vaan täysillä itkeä. En saanut henkeäkään vedettyä, joten oli vaan pakko lopettaa. Kävin vaan sitten joka jätkän halaamassa.

– Halusin kuitenkin vielä treenata heidän kanssaan ne viimeiset treenit, ja saada jollain tapaa positiivisen lopun ja pitää vielä kerran hauskaa niiden tyyppien kanssa, Ojala muisteli.

Hampaankoloon lähtötavasta luonnollisesti jäi.

– Olisin toivonut rehtiä ja rehellistä kanssakäymistä. Jos päätös oli heidän puolestaan selkeä, niin olisi voitu kätellä ja todeta, että ”meillä on ollut mahtava matka”. Mulla on sellainen olo, että jollain tapaa eivät hekään kai uskoneet, että tässä kävisi näin.

– Oli se aika erikoinen päivä sekin.