Nousukasjoukkue yhä Bundesliigan mestaruustaistossa – ”Pystyy näyttämään vaikka minkälaisen show’n!”

© Kuva: Getty Images

Bundesliigan mestaruustaistelussa mukana oleva RB Leipzig saa vastaansa Bundesliigan uudelleenkäynnistyskierroksella SC Freiburgin. Leipzigin pistetahti oli ennen koronaviruksen aiheuttamaa taukoa liigan kärkiviisikon kehnoin, mikä pudotti sen kolmannelle sijalle.

– RB:lla oli ennen taukoa vaikeuksia maalinteon suhteen. Se on aiheuttanut sen, että heillä on nyt viisi pistettä eroa Bayern Müncheniin, mutta se on täysin mahdollista ottaa vielä kiinni, sanoo ottelun Viasatilla selostava Tero Kainulainen Suplan Week of Football -podcastissa.

Leipzig on tehnyt kuitenkin kauden aikana vaikutuksen Kainulaiseen sekä yksilö- että joukkuetasolla.

– Tämä on ollut Timo Wernerin lopullinen läpimurtokausi. Hän on todistanut, että hän on maalintekijä. Hän on ollut vaarallinen jokaisessa pelissä eikä pelkästään Saksan peleissä vaan myös Mestareiden liigassa, jossa Leipzing on jo kahdeksan parhaan joukossa ja odottaa pääsevänsä niitä pelejä elokuussa jatkamaan, selostaja sanoo.

– Toinen kaveri, jota tullaan seuraamaan, on nuori ranskalainen Dayot Upamecano, joka on valitettavasti pelikiellon takia sivussa. Hänen markkina-arvonsa noussut samalla tavalla tässä kauden aikana. Valioliigaseurat ovat tämän topparin perässä. Toki näiden kahden varassa touhu ei ole ollut. Marcel Sabitzer on ollut pelintekijänä ihan mielettömässä iskussa, samoin Christopher Nkunku on korkealla syöttötilastossa.

Kainulainen ei laske saksalaisfutiksen nousukasta missään tapauksessa ulos taistelussa tämän kevään mestaruuslautasesta.

– Se on erittäin monipuolinen ja vaarallinen joukkue, ja kyllä mestaruustaistelu käydään München-Dortmund-Leipzig -kolmikon välillä. Jos Leipzig saa taas Bundesliigassa hyökkäyksen paremmin toimimaan, ja kun puolustus kestää, on nuoren Julian Nagelsmannin joukkueella iloinen kevät edessä. RBL pystyy näyttämään vaikka minkälaisen show’n alkukauden yllättäjää ja tämän vuoden puolella vähän hiipunutta Freiburgia vastaan, hän arvioi.

RB Leipzig-SC Freiburg nähdään lauantaina kello 16.30 Viasat Urheilu -kanavalla ja Viaplayssa. Bundesliigan jatkoa käsittelevä Week of Football -jakso on kuunneltavissa Suplassa.


EM-FUTIS: 5€ Ilmaisveto

1. Siirry Betsafelle tästä
2. Klikkaa ”Lunasta”
3. Saat ilmaisen 5€ vedon mihin tahansa EM-matsiin

Huom! Ilmaisveto on voimassa uusille ja vanhoille asiakkaille