Päätös Serie A:n jatkumisesta siirtyy – ”Tiedot täytyy analysoida”

© Kuva: Getty Images
Veikkausliigassa FC Inter - RoPS! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

Saksan Bundesliiga sai liittokansleri Angela Merkeliltä tänään vihreää valoa jatkoaikeilleen. Pelit Bundesliigassa jatkuvat jo muutaman viikon sisällä.

Päätöksiä odoteltiin keskiviikkona myös Italiasta, mutta turhaan. Italian urheiluministeri Vincenzo Spadafora ilmoitti, että on tällä hetkellä täysin mahdotonta määritellä Serie A:n mahdolliselle jatkamiselle mitään päivämäärää.

– Päätimme tehdä jalkapallossa tutkimuksia tieteellisen komitean kanssa ja huomenna on edessä kokous. Pitää muistaa, ettei jalkapallossa ole mahdollista huolehtia turvaväleistä eikä käyttää suojavarusteita, Spadafora totesi Italian parlamentin istunnossa Sportin mukaan.

– Toivetta pelienjatkamispäivämäärän ilmoittamisesta ei voida toteuttaa ennen kuin tiedot on analysoitu. Euroopassa on tehty päätöksiä toistaiseksi vain kausien jättämisestä kesken.

Spadafora viittasi jo aiemmin päättyneiksi julistettuihin Eredivisieen ja Ligue 1:een, sillä Bundesliigan jatkuminen ei ollut tuolloin vielä tiedossa. Belgian pääsarjan päättyminen on puolestaan virallista vahvistusta vaille varmaa.

Italiassa pelaajat saivat palata yksilöharjoittelun pariin maanantaina. Suunnitelmissa on, että joukkueharjoittelu voisi alkaa 18. toukokuuta. Spadafora ei kuitenkaan lupaile jatkoaikataulusta mitään.

– Vahvistan omani ja hallituksen linjan. Toivomme, että liigat voivat jatkua. Nyt on kuitenkin mahdotonta puhua päivämääristä. Meidän pitää seurata tartuntatilanteen etenemistä. Siirryimme vaihe 2:een vasta kaksi päivää sitten, ministeri perusteli.

Veikkausliigassa FC Inter - RoPS! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!