Pikkuhuuhkajien luottopelaajan Mikael Soisalon kausi on ohi. Portugalin hallitus päätti tiistaina, että kauden 2019-2020 pelejä voidaan jatkaa vain maan pääsarjassa ja cupissa, mutta toinen sarjataso – jolla Soisalokin pelaa – jää kesken.

Päätöksen seurauksena LigaPron keskeytyshetkellä sijoilla 1 ja 2 olleet CD Nacional ja SC Farense nousevat Portugalin pääsarjaan. Molemmilla oli kahdeksan pisteen etumatka lähimpiin uhkaajiin. Sarjasta jäi pelaamatta 11 kierrosta.

Soisalon Varzim sijoittui sarjassa kuudenneksi, 11 pisteen päähän noususta pääsarjaan. 22-vuotias Soisalo siirtyi Portugaliin lainasopimuksella belgialaisesta Zulte-Waregemista tammikuun siirtoikkunassa. Hän ehti pelata Varzimin paidassa vain kaksi ottelua.

Soisalon sopimuksessa Varzimin kanssa on optio vuoden jatkosta. Option lunastamisesta ei vielä ole tietoa, mutta pelit siis saattavat jatkua Portugalissa ensi kaudellakin.

Soisalo kuuluu Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkueen luottopelaajiin. Hän on ollut Pikkuhuuhkajien aloituskokoonpanossa 11 EM-karsintaottelussa putkeen. Oikeaa laitalinkkiä pidetään myös mustana hevosena aikuisten kisajoukkuespekulaatioissa ensi vuodelle siirrettyä EM-turnausta koskien.

El Partidazo de COPE

@partidazocope
🇵🇹 OFICIAL | El Gobierno de Portugal solo autoriza que se retome la Primera División de la @LigaPortugal y la Copa

❌ Cancelada la Segunda División

⬆️ Ascienden a Primera el #CDNacional y el #SCFarense

Portugalin pääsarjaa pyritään tiettävästi jatkamaan toukokuun lopussa. Sarjaa on pelaamatta kymmenen kierrosta. Porto johtaa sarjaa pisteen erolla ennen Benficaa. Samat joukkueet ovat vastakkain myös Portugalin Cupin finaalissa, jolle siis hallitus näytti vihreää valoa.