Seuran kannattajilta upea tunnustus suomalaislupaukselle Skotlannissa – ”Hän tulee tekemään upean ammattilaisuran”

© Kuva: Juha Tamminen

Skotlannissa sarjat päätettiin viikko sitten keskeyttää lopullisesti koronaepidemian takia. Skotlannin Mestaruussarjassa pelaavan Arbroathin kannattajat valitsivat 21-vuotiaan keskikenttäpelaajaan, Miko Virtasen, seuran vuoden nuoreksi pelaajaksi.

Virtanen, 21, pelasi viime kauden Skotlannin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla viidenneksi sijoittuneessa Arbroathissa lainalla pääsarjajoukkue Aberdeenista. Virtanen pelasi vahvan kauden ja tilille kertyi 20 sarjaottelua sekä kaksi cupin ottelua.

Arbroathin kannattajat valitsivat Virtasen vuoden nuoreksi pelaajaksi. Seuran nettisivuilla Virtasen otteita kuvattiin seuraavasti.

– Mikon pelityyli sai pian Arbroathin kannattajat innostumaan, kun nuori suomalainen keskikenttäpelaaja laittoi kroppansa likoon pelaten logolle. Lisäksi hänellä oli teknistä kykyä ja taitoa auttaa puolustuslinjaa, mutta myös pelata palloa eteenpäin ja auttaa joukkuetovereitaan keskikentällä. Mikon esitykset paranivat pelistä toiseen ja hänestä tuli tärkeä osa Arbroathin keskikenttää. Meillä on ollut kunnia tuntea Miko ja seurata hänen kehittymistään Mestaruussarjassa. Seuraamme innolla Mikoa myös jatkossa, kun hän tulee tekemään upean ammattilaisuran, seuran nettisivuilla kehuttiin.

Virtasen lainasopimus päättyi kauden päätyttyä ennenaikaisesti. Ensi kaudella tavoite lienee murtautua Aberdeenin keskikentälle Skotlannin Valioliigassa. Virtasen sopimus Aberdeenissa kattaa vielä ensi kauden.

– Haluan sanoa kiitos kaikille äänestäneille. Kuten kaikkia, myös minua harmitti, että kausi päättyi ennen aikojaan. Varsinkin, kun edessä oli vielä isoja pelejä. Viidenneksi sijoittuminen oli upea suoritus. Kiitos vielä kaikille ja tsemppiä ensi kauteen, Virtanen kertoi seuran julkaisemalla videolla.

Virtanen on ollut mukana Pikkuhuuhkajien käynnissä olevissa EM-karsinnoissa. Päävalmentaja Juha Malisen alaisuudessa Virtanen on pelannut pääasiassa oikeana laitapuolustajana, vaikka vastuu seurajoukkueessa on ollut enempi keskikentällä.

Virtanen kuului myös alle 19-vuotiaiden maajoukkueeseen, joka isännöi kesällä 2018 EM-lopputurnausta. Virtanen kellotti EM-kisoissa täydet minuutit kolmessa alkulohkon ottelussa. Silloinkin Virtanen pelasi Malisen alaisuudessa oikeana laitapuolustajana.


Real Madrid – Villarrealia | JÄTTIKERROIN 50.00 REAL MADRIDILLE

1. Avaa pelitili NordicBetille.
2. Talleta – saat talletuksesi tuplana 100€ asti.
3. Nappaa jättikerroin 50.00 Real Madridin voitolle ja lyö veto!