VIRALLISTA: Skotlannin liiga on päättynyt – Celticille taas yksi prenikka

© Kuva: Getty Images

Skotlannin Valioliiga tiedotti kauden 2019-2020 päättymisestä maanantaina. Päätös astuu välittömästi voimaan, ja se koskee myös alempia sarjatasoja.

SPFL on tänään ilmoittanut, että 12 pääsarjaseuran kanssa käytyjen keskustelujen tuloksena, johtokunnan päätöksellä kausi on päättynyt, tiedotteessa kerrotaan.

Sarjasijoitukset määräytyivät 13. maaliskuuta mennessä pelattujen otteluiden pistekeskiarvolla. Näin Celtic kruunattiin jo yhdeksättä perättäistä kertaa mestariksi. Sarjatasoa alemmas taas putoaa Hearts.

– Olisimme kaikki halunneet nähdä liigan pelattavan loppuun stadioneilla, yleisön edessä. Kukaan skotlantilaisen jalkapallon piirissä ei olisi toivonut päädyttävän nyt tehtyyn ratkaisuun, mutta tilanteen vakavuudesta johtuen näimme sen ainoaksi käytännön mahdollisuudeksi, liigan puheenjohtaja Murdoch MacLennan jatkaa tiedotteessa.

Celticin mestaruutta tuskin kukaan voi kyseenalaistaa; sen pistekeskiarvo 30 ottelusta oli 2,6667. Kakkoseksi päätyneellä, yhden ottelun vähemmän pelanneella Rangersilla se oli 2,3103. Viimeiseksi jääneen Heartsin keskiarvo oli 0,7667.

Suomalaispelaajista Niko Hämäläinen pelasi kahdeksanneksi päätyneessä Kilmarnockissa, lainalla Englannin Mestaruussarjan QPR:stä, Miko Virtanen taas pääsarjan Aberdeenista lainalla kakkostason Arbroath FC:ssä. Kirvelevää liigan kakkossijaa pääsee pohtimaan Steven Gerrardin alaisuudessa pelannut Huuhkajat-tähti Glen Kamara.

Muokattu 18.5.2020 klo 15.42: Rangers ja Glen Kamara

 


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.