Somalian jalkapalloliitto tiedotti perjantaina, että maan maajoukkueen pitkäaikainen maalivahti Abdiwali Olad Kanyare on kuollut. Kanyare ammuttiin kotimaassaan Somaliassa torstai-iltana, kun hän oli moskeijassa suorittamassa Ramadan-rukouksiaan.

39-vuotias Kanyare pelasi Somalian eri maajoukkueessa vuosina 2000-2015. Ennen kuolemaansa hän toimi myös Somalian nuorten maajoukkueiden sekä Mogadishu City Clubin maalivahtivalmentajana. Hän olisi täyttänyt ensi viikolla 40.

Somali FA

@SomaliFA
A prominent Somali football instructor shot dead
somsoccer.com/english/articl…

– On hyvin surullista, että menetimme visionäärisen nuoren valmentajan – miehen, jolla oli suurta kunnianhimoa jalkapallourallaan, Somalian palloliiton puheenjohtaja Abdiqani Said Arab totesi tiedotteessa ESPN:n mukaan.

Kanyare ammuttiin moskeijassa Afgooyen kaupungissa, 28 kilometrin päässä pääkaupunki Mogadishusta. Asemiehet pakenivat paikalta heti.

Kanyare vietti koko seurajoukkueuransa Somalian kansallisessa sarjassa.

Somalian A-maajoukkueessa pelaa nykyisin neljä suomalaista seurajoukkuetta edustavaa pelaajaa.