”Tapamme sinut ja perheesi” – Turvamiehet nukkuivat Patrice Evran kodin edessä sen jälkeen, kun Luis Suárez solvasi häntä rasistisesti kesken pelin

© Kuva: Getty Images

Jalkapallouransa viime kesänä lopettanut ranskalaispuolustaja Patrice Evra vieraili Manchester Unitedin virallisessa podcast-ohjelmassa kertomassa yhdeksän vuoden takaisesta rasismikohusta. Tuolloin Liverpoolia edustanut Luis Suárez solvasi Evraa rasistisesti.

Evra kertoi podcastissa Suárezin solvauksesta.

– Se tapahtui Liverpoolia vastaan. Pelasimme todella hyvin ja merkkasin hänet kulmapotkutilanteessa. Hän sanoi minulle espanjaksi: ”älä koske minuun. En puhu n**kerin kanssa”. Hän ei ehkä tajunnut, että osaan espanjaa ja kysyin ”mitä sinä sanoit?”. Sen jälkeen hän toisti kommenttinsa.

– Tuomari (Andre Marriner) tuli luokseni ja kysyi mitä tapahtui meidän kahden välillä. Hän oli nähnyt silmistäni, että muutuin ja kysyi olinko okei. Kerroin, että minua solvattiin rasistisesti ja hän sanoi: ”okei, puhutaan siitä ottelun jälkeen. Jatka pelaamista, äläkä tee mitään typerää”.

Evra kertoi toistaneensa itselleen ottelun aikana, ettei löisi Suárezia.

– Ajattelin, että jos nyt lyön häntä, kaikki näkevät minut pahana. Ihmiset unohtaisivat, mitä hän sanoi. Sanoin itselleni useasti: ”älä tee sitä, älä tee sitä”.

Suárez tuomittiin ja Evra sai tappouhkauksia

Ottelun jälkeen Sir Alex Ferguson kysyi Evralta ottelun tapahtumista. Unitedin maalivahti David de Gea vahvisti Suárezin solvaukset managerille. Seuraavana päivänä lehdet kirjoittivat aiheesta runsaasti. Lopulta Suárez sai solvauksestaan kahdeksan ottelun pelikiellon ja 40 000 punnan sakot.

Uutinen tiesi kuitenkin hankaluuksia Evralle.

Patrice Evra ja Sir Alex Ferguson vuonna 2012. Kuva: Getty Images.

– Manchester United sai niin paljon uhkauskirjeitä, jotka olivat osoitettu minulle. Ihimiset kirjoittivat: ”Olemme vankilassa ja olemme Liverpool-faneja. Kun pääsemme ulos, tapamme sinut ja perheesi.” Minulla oli kahden kuukauden ajan turvamiehet kaikkialla, minne menin. He nukkuivat taloni edessä. Minne ikinä meninkin, he seurasivat perässä. Se oli rankkaa, mutta en ollut peloissani. Minun perheeni pelkäsi, vaimoni ja veljeni, mutta minä en. En voinut ymmärtää, miksi ihmiset vihasivat minua niin paljon. He eivät tienneet totuutta, Evra kertoi.

Suárez yritti kääntää asian päälaelleen vielä FA:n (Englannin jalkapalloliitto) kuulustelussa, mutta turhaan. Liverpoolin pelaajat asettuivat vieläpä Suárezin taakse. He pitivät tuomion jälkeen erään ottelun alkulämmittelyissä t-paitoja, joissa kaikissa oli Suárezin nimi selässä.

– Hänet olit tuomittu rasistisesta solvauksesta ja hän sai sakot, ja silti he tukivat häntä sillä tavalla. Olin hämmentynyt ja järkyttynyt.

Liverpool pyysi anteeksi yhdeksän vuoden jälkeen

Myöhemmin Liverpoolin entinen puolustaja Jamie Carragher pyysi Evralta anteeksi seuran moukkamaista tekoa. Lopulta myös Liverpool pahoitteli tapahtunutta.

– Olin yllättynyt, kun työskentelin Sky Sportsilla ja Jamie Carragher pyysi anteeksi kahdeksan vuoden jälkeen. Hän sanoi, että he tekivät pahan virheen sinä päivänä ja hän pahoitteli sitä. Se todella kosketti minua ja nykyisin kunnioitan Liverpoolia jalkapalloseurana, koska kun tämä tapahtui olin todella pettynyt seuraan.

– Sain lopulta vielä sähköpostin Liverpoolin puheenjohtajalta (Tom Werner) yhdeksän vuotta tapahtuneen jälkeen. Hän sanoi minun olevan tervetullut Liverpooliin, jos ikinä tarvitsin mitään, Evra kertoi.

Evra arvosti Liverpoolin anteeksipyyntöä, vaikka se tulikin yhdeksän vuotta tapahtumien jälkeen.

– Se kosketti minua, koska parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Mutta olin yllättynyt, että Liverpool tuki silloin tuollaista.

Jamie Carragher pahoitteli Liverpool-pelaajien käytöstä Evraa kohtaan. Kuva: Getty Images

Evra korosti vielä, ettei pidä Suárezia rasistisena. Evra uskoo, että Suárez pyrki vaikuttamaan Evran peliin, ja onnistuikin siinä. Evra peräänkuulutti median roolia tällaisissa tapauksissa.

– En koskaan kutsu Suárezia rasistiksi, koska en tunne häntä henkilökohtaisesti. Kun pelasimme Mestarien liigan finaalissa pelattuani Juventuksessa, kättelin häntä käytävällä ja puhuin hänen kanssaan. Annan anteeksi nopeasti, mutta en vain ymmärrä sitä, kun joku on uhri, niin miksi media ja ympärilläsi olevat ihmiset vain sanovat ”Lopeta pillittäminen”. Minä en pillitä. Minun ei tarvitse pillittää, Evra totesi.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.