Ranskan pääsarja Ligue 1 päättyi tällä viikolla, kun maan jalkapalloliitto päätti, että kilpailua ei ole järkevää jatkaa koronakriisin takia.

PSG julistettiin mestariksi ja Mestarien liigaan selviytyivät myös Marseille ja Rennes. Toulouse ja Amiens putoavat alemmalle sarjaportaalle.

Ranskalaismedia L’Equipe julkaisi kilpailun tähdistökentällisen perustuen pelaajien koko kauden ottelukohtaisiin arvosanoihin. Monella tapaa mielenkiintoisin mukana oleva pelaaja on Renato Sanches. Portugalilaisnuorukainen nousi ryminällä jalkapallomaailman tietoisuuteen kesällä 2016.

Tuolloin 18-vuotias Sanches oli siirtynyt ennen kyseisen vuoden EM-kisoja Bayern Müncheniin 35 miljoonalla eurolla. Noin kuukausi myöhemmin hän juhli Euroopan mestaruutta muun Portugalin joukkueen kanssa ja myöhemmin hänet valittiin Golden boy -palkinnon voittajaksi eli maailman sen hetken lupaavimmksi nuoreksi pelaajaksi.

Sanchesin ura on kuitenkin ollut viime vuodet kovassa askussa. Saksassa vastuuta ei tullut ja lainapesti Swanseaankin osoittautui pettymykseksi. Vaikeiden kausien jälkeen hän siirtyi täksi kaudeksi Lillen paitaan ja valinta tähdistökentälliseen kertoo siitä, että hänen kurssinsa on viimein kääntynyt jyrkästä laskusta ainakin kevyeen nousuun.

Ligue 1 -tähdistökentällinen