Evertonin maalivahti Maarten Stekelenburg palaa Ajaxiin, jota hän edusti jo vuosina 1997-2011.

Hollannin A-maajoukkueessa 58 kertaa esiintynyt Stekelenburg, 37, liittyy Ajaxin riveihin elokuun alussa vuoden sopimuksella. Hänen sopimuksensa Evertonissa päättyy tänä kesänä, joten Stekelenburg siirtyy Hollantiin ilmaiseksi.

Hän on aiemmin urallaan edustanut myös AS Romaa, Fulhamia, AS Monacoa ja Southamptonia.

Ajaxin ensi kauden maalivahtiosaston muodostavat alustavasti Stekelenburg, Bruno Varela ja viime vuosien ykkösvahti André Onana, jonka nimi on pyörinyt aktiivisesti siirtohuhuissa.

Kamerunilainen Onana, 24, on jo tehnyt selväksi, että hän olisi valmis vaihtamaan maisemaa tänä kesänä, mutta hänellä on vielä kaksi vuotta sopimusta jäljellä, eikä Ajax aio luopua avainpelaajistaan halvalla.

– Hän sopii hakemaamme profiiliin: hän on voittanut palkintoja, hän on kehittynyt ja hän on valmis seuraavaa askelta varten, mutten voi sulkea pois sitä mahdollisuutta, että hän jatkaisi täällä vielä vuoden, sanoi Ajaxin jalkapallojohtaja Marc Overmars Football Oranjen mukaan Onanasta kysyttäessä.