Andrés Iniestan nakupatsas herätti hämmennystä – sai vihdoin vaatteet ylleen: ”Kiitos housuista!”

© Kuva: Getty Images

Barcelona-legenda Andrés Iniestalle on työn alla patsas hänen kotikaupunkiinsa Albaceteen. Patsas kuvaa Iniestan maailmanmestaruuden tuonutta voittomaalia Etelä-Afrikan kisoissa 2010 Hollantia vastaan. Patsas oli tarkoitus esitellä virallisesti heinäkuun 10. päivä, tasan 10 vuotta Espanjan maailmanmestaruudesta, mutta koronaviruspandemia pakotti Albaceten kaupunkia siirtämään esittelyn ensi vuodelle.

Albaceten kaupungin twiittaama ilmoitus esittelyn ajankohdan siirtymisestä aiheutti hämmästystä: kuvassa Iniestan patsas on täysin alasti sukukalleudet esillä siihen malliin, että Twitterin kuvarajoitukset ovat varmasti tiukilla kuvan julkaisun suhteen. Albaceteläisetkin huolestuivat ajatuksesta, että heidän tulisi jatkossa jakaa kaupungin kadut oman kylän poikansa alastoman figuurin kanssa.

Javier Molinan veistämän teoksen kuitenkin pikaisesti vahvistettiin olevan vielä keskeneräinen, ja varsinainen patsas tulee saamaan housut jalkaansa.

– Olemme hyvin yllättyneitä siitä väärinkäsityksestä, minkä marraskuussa otettu kuva Andrés Iniestan patsaasta on synnyttänyt. Luulitteko tosissaan, että laittaisimme sen alastomana esille? patsaan lahjoittava Soliss Arts Foundation twiittaa.

Myös malli itse on suuresti helpottunut. Iniesta jakoi omalla Twitter-tilillään kuvan patsaasta, joka on saanut päälleen pelipaidan, sukat, kengät ja – kenties kaikista oleellisimmin – shortsit.

– Kiitos housuista, Iniesta twiittaa nauruhymiöiden kera.

Veistäjä Molina kertoo Cadena Serin radiohaastattelussa, että aikaisemmassa kuvassa patsaalta puuttui vielä vaatteet. Lisäksi pallo puuttuu vielä valmiista työstä.

– Patsas oli viimeistelyvaiheessa, mikä on näkyvillä kuvassa. Kun teen veistosta, aloitan työn sisäpuolelta ulospäin. Se on kuin luuranko, jota työstän. Ennen kuin vaatteet laitetaan päälle, hahmon on oltava alasti, Molina selittää työn valmistumista.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.