Barcelona-legenda Andrés Iniestalle on työn alla patsas hänen kotikaupunkiinsa Albaceteen. Patsas kuvaa Iniestan maailmanmestaruuden tuonutta voittomaalia Etelä-Afrikan kisoissa 2010 Hollantia vastaan. Patsas oli tarkoitus esitellä virallisesti heinäkuun 10. päivä, tasan 10 vuotta Espanjan maailmanmestaruudesta, mutta koronaviruspandemia pakotti Albaceten kaupunkia siirtämään esittelyn ensi vuodelle.

Albaceten kaupungin twiittaama ilmoitus esittelyn ajankohdan siirtymisestä aiheutti hämmästystä: kuvassa Iniestan patsas on täysin alasti sukukalleudet esillä siihen malliin, että Twitterin kuvarajoitukset ovat varmasti tiukilla kuvan julkaisun suhteen. Albaceteläisetkin huolestuivat ajatuksesta, että heidän tulisi jatkossa jakaa kaupungin kadut oman kylän poikansa alastoman figuurin kanssa.

Ayuntamiento de Albacete

@AytoAlbacete
📢 La inauguración de la estatua de @andresiniesta8 que iba a celebrarse el 10 de julio, décimo aniversario de la victoria de la Selección Española 🇪🇸🇪🇸 en el Mundial de Fútbol de Sudáfrica, se pospone al 2021, por la pandemia del Covid-19.

Javier Molinan veistämän teoksen kuitenkin pikaisesti vahvistettiin olevan vielä keskeneräinen, ja varsinainen patsas tulee saamaan housut jalkaansa.

– Olemme hyvin yllättyneitä siitä väärinkäsityksestä, minkä marraskuussa otettu kuva Andrés Iniestan patsaasta on synnyttänyt. Luulitteko tosissaan, että laittaisimme sen alastomana esille? patsaan lahjoittava Soliss Arts Foundation twiittaa.

Myös malli itse on suuresti helpottunut. Iniesta jakoi omalla Twitter-tilillään kuvan patsaasta, joka on saanut päälleen pelipaidan, sukat, kengät ja – kenties kaikista oleellisimmin – shortsit.

Andrés Iniesta

@andresiniesta8
Gracias por ponerme pantalones
😂😂😉😅

– Kiitos housuista, Iniesta twiittaa nauruhymiöiden kera.

Veistäjä Molina kertoo Cadena Serin radiohaastattelussa, että aikaisemmassa kuvassa patsaalta puuttui vielä vaatteet. Lisäksi pallo puuttuu vielä valmiista työstä.

– Patsas oli viimeistelyvaiheessa, mikä on näkyvillä kuvassa. Kun teen veistosta, aloitan työn sisäpuolelta ulospäin. Se on kuin luuranko, jota työstän. Ennen kuin vaatteet laitetaan päälle, hahmon on oltava alasti, Molina selittää työn valmistumista.