Bundesliigan huipputoppari sai seuraltaan selkeän viestin: ”Tee jatkosopimus tai lähde”

© Kuva: Getty Images

RB Leipzigin toppari Dayot Upamecano myytäneen tänä kesänä, jos ranskalaispuolustaja ei tee seuran kanssa jatkosopimusta.

Upamecano, 21, on pelannut itsensä lähes kaikkien Euroopan suurseurojen huulille, mutta hänen sopimuksensa päättyy ensi kauden jälkeen. Nykyinen diili sisältää 60 miljoonan euron ulosostoklausuulin, joka umpeutuu tämän kuun lopussa.

Jos Upamecano ja Leipzig eivät tee uutta sopimusta, voi ranskalaistoppari lähteä vuoden päästä seurasta ilmaiseksi. Tämä ei kuitenkaan tule Leipzigille kuuloonkaan, sanoo seuran urheilutoimenjohtaja Oliver Mintzlaff.

– ’Upa’ on erittäin tärkeä pelaaja meille ja yksi Euroopan jahdatuimmista lahjakkuuksista, kommentoi Mintzlaff Bildille.

– Ja me voimme taata, että meillä on hänen ja hänen agenttinsa kanssa selkeä käsitys siitä, että hän ei lähde täältä ilmaiseksi. Meillä ei ole siihen seurana varaa.

– On vain kaksi vaihtoehtoa: Tee jatkosopimus tai lähde. Olen varma, että saamme pian selville, kumman hän valitsee.

Viime lauantaina Upamecano ajettiin kentältä sarjapelissä Paderbornia vastaan hänen otettua kaksi keltaista korttia. Varoituksista jälkimmäinen tuli tuomarin kanssa riitelystä.

Upamecano katseli viime lauantaina punaista jo 43. minuutilla. Kuva: Getty Images

Leipzigin päävalmentaja Julian Nagelsmann sanoi ottelun jälkeen, ettei Upamecano ole ollut menneinä viikkoina omalla tasollaan.

– Upamecano ei ole parhaimmillaan tällä hetkellä, sanoi Nagelsmann Goalin mukaan.

– Hän on jo pelannut todella hyviä otteluja tällä kaudella. Hän oli todella hyvin mukana [Paderbornia vastaan], mutta hänellä oli huono tuuri katkojensa kanssa. Puhumattakaan hänen kahdesta kortista ja ulosajostaan. Hän tietää, että hän pystyy parempaan.

– Hän on yhä nuori pelaaja. Hän on lahjakas, mutta häneltä puuttuu säännöllisyyttä. Se on ymmärrettävää. Hän on tehnyt joitain tosi hyviä juttuja tällä kaudella. Joten kaiken pitäisi olla hyvin tulevaisuutta ajatellen.

Upamecano on pelannut tällä kaudella 33 ottelua. Hän siirtyi RB Leipzigiin tammikuussa 2017 sisarseura Red Bull Salzburgista. Upamecano on maaliskuusta 2018 lähtien kuulunut Ranskan alle 21-vuotiaiden maajoukkueen vakiokasvoihin.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.