ESPN: Pohjois-Amerikan MLS on työsulku-uhan alla – liiga hylkäsi pelaajayhdistyksen vastatarjouksen

© Kuva: Getty Images
Atletico Madrid mättää maaleja Huescassa! Lue ennakko & käytä edut hyväksesi!

ESPN kirjoittaa, että Pohjois-Amerikan jalkapalloliiga MLS:ää uhkaa työsulku, jos liiga ja pelaajayhdistys eivät pääse sopimukseen koronaviruksen pakottamista toimenpiteistä.

Pelaajayhdistys MLSPA on ilmoittanut tekevänsä vastatarjouksen MLS:n edelliseen tarjoukseen, mutta ESPN kertoo, että MLS ei aio tulla vastaan eikä aio hyväksyä vastaehdotusta.

Neuvotteluja käydään tällä hetkellä kautta 2020 koskevista taloudellisista vähennyksistä, kuten pelaajien palkoista, vastikään solmittuun työehtosopimukseen tehtävistä muokkauksista ja Orlandossa kesällä järjestettävään turnaukseen osallistumisesta.

ESPN:n lähteet kuvailevat MLS:n suhtautumista häikäilemättömäksi, sillä pelaajayhdistyksen esittämä tarjous on lähteiden mukaan hyvä.

MLSPA on tiedottanut, että heidän tarjoamansa sopimus sisältää palkanalennuksia kaikkien pelaajien ansioihin, pienennettyjä bonuksia seuroille ja pelaajille ja nykyisessä työehtosopimuksessa joustamista muissakin asioissa.

MLSPA:n muutokset heikentäisivät pelaajien asemaa tällä hetkellä, mutta samalla nykyistä työehtosopimusta pidennettäisiin nykyisin voimassa olevilla ehdoilla vuoteen 2025 saakka.

Osapuolilla on silti edelleen erimielisyyksiä. MLSPA on ehdottanut ESPN:n mukaan 7,5 prosentin alennusta palkkoihin, mutta MLS haluaa 8,75 prosentin alennuksen.

Pelaajayhdistystä ja liigaa hiertävät myös televisioinnista tulevan rahan jakojärjestelmä sekä työehtosopimuksen pykälä, joka mahdollistaa sopimuksesta vetäytymisen katastrofin sattuessa. MLS:llä on nykyisen sopimuksen sisältämässä pykälässä etuja pelaajayhdistykseen nähden.

MLS on ESPN:n mukaan antanut MLSPA:lle tiistaihin asti aikaa hyväksyä uusimman tarjouksen. Muutoin sarjaa uhkaa työsulku, jolloin koko kauden pelaaminen on vaarassa. MLS:n maaliskuussa alkanutta kautta ehdittiin pelata vain kaksi täyttä kierrosta ennen koronaviruksen pakottamaa taukoa.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.

Atletico Madrid mättää maaleja Huescassa! Lue ennakko & käytä edut hyväksesi!