HJK on selvittänyt ensimmäisenä joukkueena tiensä Suomen Cupin loppuotteluun. HJK kaatoi suomalaisen jalkapallon ”Klassikossa” Valkeakoskella Hakan ensimmäisessä välierässä 3-2.

HJK:n 1-0 -johtomaali syntyi 19. minuutilla. Riku Riski keskitti oikealta päätyrajan tuntumasta, ja Tim Väyrynen ohjasi pallon etutolpalta rinnallaan maaliin. Haka tasoitti vain neljä minuuttia myöhemmin. Laitapuolustaja Jami Kyöstilän lähettämä keskitykseltä haiskahtanut kaaripallo painui komeasti tolpan kautta maalin takanurkkaan.

Ruutu Urheilu

@RuutuUrheilu
Yrittikö Jami Kyöstilä tätä? Pallo korkeana yli HJK-veskarin ja peli on taas tasan! #suomencup #ruutu ruutu.fi/video/3637522

32. peliminuutilla iski jälleen Väyrynen. Hakan maalivahti Michael Hartmann venytti hyvin kätensä David Brownen maalintekoyrityksen tielle, mutta puolustus ei onnistunut siivoamaan palloa maalin edustalta, ja Väyrynen sijoitti kääntölaukauksen takatolpan viereen.

Vielä avausjakson lopulla Haka sai jobinpostia, kun Ville-Veikko Starck joutui jättämään kentän loukkaantumisen vuoksi. Starckin tilalle tuli Medo.

Kun toista jaksoa oli pelattu reilu vartti, oli Haka erittäin lähellä tasoitusta, mutta HJK-vahti Antonio Reguero venyi loistavaan torjuntaan. Vastahyökkäyksestä syntyi vieraiden 3-1 -johtomaali. Haka-puolustus ei ollut ryhmityksessään, kun Browne lähetti Riku Riskille oivan pystysyötön ja Riski viimeisteli vuorenvarmasti.

78. minuutilla Haka nousi vielä maalin päähän, kun Eero Markkanen viimeisteli kylmästi 2-3 -kavennuksen. Tasoitusta Haka ei kuitenkaan enää aikaiseksi saanut, ja niinpä finaalipaikan lunasti HJK.

HJK:n finaalivastustaja selviää sunnuntaina pelattavassa Inter-Lahti -ottelussa.