Jättiläiset vastakkain Valioliigan ensimmäisenä iltana – ”Pelillisesti City on parempi joukkue”

© Kuva: Getty Images

Manchester City ja Arsenal pelaavat Valioliigan ensimmäisenä koronatauon jälkeisenä iltana kauden 29. kierroksen täydentävän ottelun. City on toisena 25 pisteen päässä kärjestä, eli pelaa tällä kaudella liigassa enää siitä, että pysyy neljän kärjessä. Vastakkain on manageripuolella entiset esimies ja alainen.

– Se, mikä tuo lisää maustetta, on se, että Mikel Arteta lähti kesken kauden Arsenaliin. He pelasivat jonkin aikaa kurinalaisempaa jalkapalloa, mutta viime peleissä on tullut taas tyypillisiä ”Arsenalin mokia”. Todella mielenkiintoinen ottelu, koska siinä ovat Arteta vastaan Pep! Arsenalin leirissä tietyt asiat ovat paremmin, kurinalaisuus on parempaa. Henkilökohtaisia virheitä David Luizilta ja kumppaneilta kuitenkin tulee välillä, pohtii Viaplayn asiantuntija Keith Armstrong Suplan Week of Football -podcastissa.

Cityn yllä on toki synkkiä pilviä, sillä vielä ei ole tiedossa, saako se osallistua ensi kauden Mestareiden liigaan. Siksi viideskin sija Valioliigassa voi olla arvokas.

Arsenalilla on 40 pistettä. Neljänteen sijaan on matkaa kahdeksan ja viidenteen viisi pistettä. Lisäksi kautta seitsemänneltä sijalta jatkavalla Sheffield Unitedilla on mahdollisuus kasvattaa vielä ennen tätä ottelua omaa pistesaldoaan Aston Villaa vastaan.

– Monet Cityn pelaajat miettivät, ovatko he seurassa ensi vuonna, koska ei tiedetä, ovatko he Mestareiden liigassa. Pelillisesti City on parempi joukkue, mutta Arsenal on saanut niiden puolustuslinjan vähän parempaan kuntoon. Tästä on tulossa todella kiva ottelu, Armstrong sanoo.

Manchester City-Arsenal nähdään V Sport Jalkapallo -kanavalla ja Viaplayssa kello 22.15. Week of Football -podcast löytyy Suplasta.